A.G.H. Wessel

Geestelijk verzorger

“Geschiedenissen zijn levende verhalen”

                                  A.G.H. Wessel

"Ik ga graag in gesprek met patiënten, hun naasten, maar ook met collega’s. Het zal je maar gebeuren dat je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent. Voor mij is de mens meer dan zijn ziekte.

Elk mens heeft een geschiedenis en dat zijn levende verhalen. Het kunnen momenten zijn geweest van vreugde, maar ook van verdriet. Misschien voorbeelden waar je nu nog kracht uit put.

Soms ben je vergeten dat je krachtmomenten hebt meegemaakt of dat er gebeurtenissen waren waar je nu nog last van hebt. In de gesprekken met de ander probeer ik samen te zoeken naar bronnen die kracht kunnen geven. Eén van die bronnen kan het geloof zijn. In de ontmoeting met de patiënten krijg ik ook weer veel terug en dat geeft mij weer energie en kracht om verder te gaan.

Ik vind het fijn om te werken met collega’s van de huishoudelijke dienst, beveiliging, verpleging en specialismen. Ik ben geïnteresseerd in hun wel en wee en hun motivatie om in ons ziekenhuis te werken. Het is voor mij belangrijk om aandacht voor elkaar te hebben, zorgzaam en collegiaal te zijn.”

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2000

Opleiding:

Personeelsopleiding
Priesteropleiding Bovendonk

Talen:

Duits, Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Voorzitter Kunstcommissie HMC
Lid Vereniging van Geestelijk Verzorgers (VGVZ)
Actief in de Haagse RK-gemeenschap

Aandachtsgebieden

Kankerzorg, ouderenzorg
RK