A.G. Dias-de Kok

GZ-psycholoog

“Aandacht voor de psychosociale situatie van de patiënt vind ik belangrijk”

                                  A.G. Dias-de Kok

“Het werken met patiënten die zowel op lichamelijk als psychisch vlak te maken hebben met problemen heeft mij altijd al geïnteresseerd. Het verhaal van een patiënt omvat zoveel meer dan alleen de medische informatie/diagnose. Aandacht voor de psychosociale situatie van de patiënt en diens ‘psychologische make-up’ vind ik dan ook erg belangrijk.

Ik richt mij op een brede groep patiënten die te maken hebben met een reeks van aandoeningen. Deze variëren van kanker en chronische aandoeningen tot psychische klachten tijdens een vruchtbaarheidstraject. Dit maakt dat mijn werk inhoudelijk divers en uitdagend blijft. Geen dag is hetzelfde en dat bevalt mij goed. Mijn werk is ook afwisselend doordat ik zowel op de polikliniek als in de kliniek werk. Bovendien geef ik onderwijs en intervisies  aan arts(-assistenten) en verpleegkundigen. En niet te vergeten: het op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen ons vakgebied houdt mij ook scherp. Uiteindelijk staat dit alles in het teken van optimale samenwerking, met als doel zo goed mogelijke zorg voor onze patiënten.”

 

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2015

Opleiding:

Studie psychologie aan Universiteit Maastricht
Opleiding specialist RINO Amsterdam

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid Oncologie-commissie HMC
Betrokken bij het fertiliteitscentrum HMC
Intervisie en onderwijs aan artsen en verpleegkundigen
Lid Landelijke Vereniging Medische Psychologie (LVMP)
Lid Vereniging EMDR Nederland (VEN) VEN
Lid Vereniging voor gedragstherapeuten en cognitief therapeuten (VGCT)

Aandachtsgebieden

Psycho-oncologie (psychologische zorg bij kanker), verloskunde en gynaecologie, chronische ziekten, psychotraumatologie (psychologische zorg bij trauma)