A. Dias

Chef de Clinique, Neuroloog

"Wat mij kenmerkt als arts is dat ik het belangrijk vind om de symptomen en de ziekte van u als patiënt in de grotere context te zien"

                                  A. Dias

"Na mijn opleiding geneeskunde in Maastricht en de opleiding tot neuroloog in het HagaZiekenhuis in den Haag ben ik sinds 2017 werkzaam als neuroloog - chef de clinique - binnen HMC. Gedurende mijn opleiding heb ik mij extra verdiept in de raakvlakken tussen de neurologie en psychiatrie. Bij sommige neurologische ziekten komen namelijk ook psychiatrische symptomen voor en vice versa. Voorbeelden hiervan zijn de ziekte van Parkinson, dementie, conversie en Gilles de la Tourette. Uiteraard ben ik daarnaast ook ‘allround neuroloog’, wat inhoudt dat ik ruime ervaring heb met de meeste neurologische aandoeningen en problematiek. De komende jaren wil ik mij graag in bovenstaande aandachtsgebieden verder verdiepen en specialiseren.

Wat mij kenmerkt als arts is dat ik het belangrijk vind om de symptomen en de ziekte van u als patiënt in de grotere context te zien. Daarom heb ik in de spreekkamer ook aandacht voor de persoon zelf en de mensen om u als patiënt heen.  

Bij HMC ben ik voornamelijk werkzaam op de polikliniek neurologie en de klinische afdelingen. Ik werk op alle locaties van HMC, dus u kunt mij tegenkomen in Bronovo, Antoniushove en Westeinde."

Opleiding & ervaring

Specialist sinds:

2017

Opleiding:

Studie geneeskunde: Universiteit Maastricht, Maastricht
Opleiding specialist: HagaZiekenhuis, Den Haag

Talen:

Engels, Nederlands

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Nederlandse vereniging voor neurologie

Specialisme

Neurologie

Aandachtsgebieden

Cognitie, neuropsychiatrie