Plastische Chirurgie

Bij HMC kunt u terecht bij een team van internationaal opgeleide en ervaren plastisch chirurgen. Bij meer dan 80% van de patiënten is er sprake van een medisch noodzakelijke ingreep. Een plastisch chirurg verricht ook cosmetische ingrepen, maar dat is niet de hoofdmoot van het werk.

Lees meer

Afspraak en contact

HMC Antoniushove
HMC Bronovo
HMC Westeinde
HMC Gezondheidscentrum Wassenaar
088  979 44 99
ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur

Locatie

Toon overige locaties

Cijfers

5.300 nieuwe patiënten per jaar

Over Plastische Chirurgie

Bij HMC kunt u terecht bij een team van internationaal opgeleide en ervaren plastisch chirurgen. Bij meer dan 80% van de patiënten is er sprake van een medisch noodzakelijke ingreep. Een plastisch chirurg verricht ook cosmetische ingrepen, maar dat is niet de hoofdmoot van het werk.

Alle vormen van plastische chirurgie

Plastische chirurgie houdt zich bezig met het herstel van vorm en functie van lichaamsdelen, bijvoorbeeld het corrigeren van een litteken of een borstreconstructie na een borstamputatie. U kunt ook bij ons terecht als u ontevreden bent over een bepaald aspect van uw lichaam en een cosmetische ingreep wenst. Onze plastisch chirurgen zijn gespecialiseerd in de behandeling van hand- en polsklachten.

Handchirurgie

Als u uw hand niet goed meer kunt gebruiken door een ongeval of een blijvende aandoening, kan handchirurgie een oplossing zijn. U kunt bij HMC terecht bij een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in de operatie van handen, bijvoorbeeld na een ongeval met een lastige breuk van de vinger of bij aandoeningen als het carpaal tunnel syndroom (CTS) of triggerfinger.

Samenwerking Hand & Polscentrum Den Haag

Handproblemen zijn vaak complex en vragen om een aanpak waarbij meerdere specialisten zoals een fysiotherapeut of reumatoloog bij betrokken zijn. Onze handchirurgen werken daarom nauw samen met de handtherapeuten van HMC en het Hand & Polscentrum Den Haag. Zo bent u ook tijdens de revalidatie verzekerd van gespecialiseerde zorg.

Ongevallen en oncologie

Omdat HMC 1 van de grootste afdelingen voor Spoedeisende Hulp van Nederland heeft, zijn de plastisch chirurgen intensief betrokken bij het herstel van lichaamsdelen na een ernstig ongeluk. Ook verrichten wij veel zogenaamde reconstructieve operaties bij patiënten met borstkanker en hoofd-halskanker. Dit zijn operaties die de vorm of functie van een lichaamsdeel herstellen, bijvoorbeeld een borstreconstructie na een borstamputatie.

Werkwijze

Met een verwijzing van uw arts kunt u een afspraak maken. Wij hebben een polikliniek op 3 locaties. Bij het eerste consult heeft u een gesprek met de plastisch chirurg. U krijgt tijdens dit consult de diagnose te horen en krijgt informatie over de mogelijke behandeling. Als dat nodig is, laat de plastisch chirurg aanvullend onderzoek doen of overlegt hij met andere specialisten in het ziekenhuis.

Bewezen kwaliteit

Onze plastisch chirurgen zijn internationaal opgeleid en werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten die in de praktijk bewezen zijn. We investeren in wetenschappelijk onderzoek en opleiding. Zo bent u altijd verzekerd van de best mogelijke zorg.

Kijk voor meer informatie ook op de websites van de Nederlandse vereniging voor Plastische Chirurgie (nvpc.nl) en de Nederlandse vereniging voor Handchirurgie (handchirurgie.nl), waar onze plastisch chirurgen bij zijn aangesloten.

 

Plastische Chirurgie

Waarom HMC?

 • Consult, diagnose en behandelplan op 1 dag
 • Alle specialisten en faciliteiten van het ziekenhuis direct bij de hand
 • Samenwerking met handtherapeuten
 • Samenwerking met Hand en Polscentrum Den Haag
 • Speciaal spreekuur voor handen
 • Persoonlijke begeleiding en informatie op maat

Het team

foto van dr. J.W.J.M. Bardoel

dr. J.W.J.M. Bardoel

Plastisch chirurg

foto van D.T. Nguyen

D.T. Nguyen

Plastisch chirurg

foto van L.T. Tan

L.T. Tan

Plastisch chirurg

foto van dr. R.S.A. de Vreeze

dr. R.S.A. de Vreeze

Plastisch chirurg

foto van dr. K.M.E. Wehrens

dr. K.M.E. Wehrens

Plastisch chirurg

foto van dr. W.F. Willems

dr. W.F. Willems

Plastisch chirurg

Toon iedereen

Wachttijden in dagen

 • Wachttijd polikliniek algemeen
  De cijfers tonen de actuele wachttijden. Het aantal dagen tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan.

 • Wachttijd behandeling
  Het aantal dagen tussen het moment dat de patiënt de indicatie voor een operatie krijgt van de behandelende arts, tot het moment van opname of operatie. Deze wachttijd wordt bepaald op basis van de daadwerkelijke wachttijden van de afgesloten behandelingen in de afgelopen drie maanden.
  Lees meer over de regeling verplichte publicatie wachttijden op de website van de NZa.

  * Behandelingen die niet tot verplichte publicatie wachttijden van de NZa behoren. Deze wachttijd wordt bepaald op basis van de actuele wachttijden.

Lees ook Toelichting wachtijden

Plastische Chirurgie HMC Antoniushove HMC Bronovo HMC Westeinde
Polikliniek
Algemeen 10 dagen 14 dagen 20 dagen
Oncologie - - -
Behandeling
Triggerfingerrelease - - -
Operatieve behandeling contractuur van Dupuytren - - -
Operatieve borstreconstructie - - -
Initiële operatieve behandeling carpaal tunnel syndroom - - -
Wachttijden in dagen. Laatste update: okt. 2021