Radiologie

Voor een goede diagnose of behandeling is vaak aanvullend onderzoek nodig door de afdeling Radiologie. Met röntgenstraling, geluidsgolven (echografie) of magneetvelden (MRI) kunnen we alle delen van het lichaam in beeld brengen. Een radioloog beoordeelt de beelden. Uw medisch specialist bespreekt de uitslag met u.

Lees meer

Afspraak en contact

HMC Antoniushove
HMC Bronovo
HMC Westeinde 
088 979 46 00
ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur

HMC Gezondheidscentrum Wassenaar 088 979 72 45
ma t/m vr van 08.00 - 16.30 uur

Poliklinieken

Toon overige locaties

Cijfers

HMC heeft:
4 CT-scanners
4 MRI-scanners
(verdeeld over 3 locaties)

Over Radiologie

radiologie


Soms is voor een goede diagnose of behandeling onderzoek nodig door de afdeling Radiologie. Met röntgenstraling, geluidsgolven (echografie) of magneetvelden (MRI) kunnen we alle delen van het lichaam in beeld brengen. Een radioloog beoordeelt de beelden. Uw medisch specialist bespreekt de uitslag met u.

Afspraak maken

Voor alle onderzoeken moet u een afspraak maken, behalve voor röntgenfoto’s van longen en botten. Hiervoor kunt u terecht op onze locaties van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur. Wij kunnen u na het maken en beoordelen van de foto doorsturen naar de Spoedeisende Hulp (SEH) in HMC Bronovo of HMC Westeinde. Als u de foto in HMC Antoniushove hebt laten maken, moet u op eigen gelegenheid naar HMC Bronovo of HMC Westeinde reizen.

Wachttijden

Voor röntgenfoto’s van de longen en botten kunt u dezelfde dag terecht. De meeste andere onderzoeken hebben een wachttijd van hooguit enkele dagen. Voor een MRI-scan of een echo zijn de wachttijden langer. Voor het maken van een MRI-scan kunt u ook 's avonds en in het weekend terecht. Als de huisarts of specialist een spoedonderzoek aanvraagt, kan het onderzoek meestal op dezelfde dag plaatsvinden. De wachttijden verschillen per locatie.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek krijgt u begeleiding van een MMB-er (medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundige). Vaak moet u zich voor het onderzoek deels uitkleden. Onze medewerker brengt u dan naar een kleedkamer en vertelt u welke kledingstukken u uit moet doen. Daarna brengt de MMB-er u naar de onderzoeksruimte. We hebben verschillende onderzoeksruimten voor de verschillende onderzoeken en maken gebruik van de modernste apparatuur. In de folders over de verschillende onderzoeken leest u hoe u zich kunt voorbereiden op het onderzoek en hoe het onderzoek verloopt.

Radiologie

Waarom HMC?

 • Modernste apparatuur
 • Korte wachttijden
 • MRI-scans in avond en weekend
 • Spoed: binnen 1 dag

Het team

Toon iedereen

Wachttijden in dagen

 • Wachttijd polikliniek algemeen
  De cijfers tonen de actuele wachttijden. Het aantal dagen tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan.

 • Wachttijd behandeling
  Het aantal dagen tussen het moment dat de patiënt de indicatie voor een operatie krijgt van de behandelende arts, tot het moment van opname of operatie. Deze wachttijd wordt bepaald op basis van de daadwerkelijke wachttijden van de afgesloten behandelingen in de afgelopen drie maanden.
  Lees meer over de regeling verplichte publicatie wachttijden op de website van de NZa.

  * Behandelingen die niet tot verplichte publicatie wachttijden van de NZa behoren. Deze wachttijd wordt bepaald op basis van de actuele wachttijden.

Lees ook Toelichting wachtijden

Radiologie HMC Antoniushove HMC Bronovo HMC Westeinde
Onderzoek
CT-scan 25 dagen 11 dagen 28 dagen
MRI 50 dagen 79 dagen 24 dagen
Echografie 10 dagen 8 dagen 15 dagen
Mammografie 15 dagen 17 dagen 15 dagen
Wachttijden in dagen. Laatste update: 6 september 2019

Kwaliteitskeurmerken