Radiologie

Voor een goede diagnose of behandeling is vaak aanvullend onderzoek nodig door de afdeling Radiologie. Met röntgenstraling, geluidsgolven (echografie) of magneetvelden (MRI) kunnen we alle delen van het lichaam in beeld brengen. Een radioloog beoordeelt de beelden. Uw medisch specialist bespreekt de uitslag met u.

Lees meer

Afspraak en contact

HMC Antoniushove
HMC Bronovo
HMC Westeinde 
088 979 46 00
ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur

HMC Gezondheidscentrum Wassenaar 088 979 72 45
ma t/m do van 08.00 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.30 uur
vr 08.00 - 12.30 uur

Aanwezig voor het maken van echo (op afspraak in de ochtenden) en röntgenfoto’s (inloop):
di en do van 8.00 – 16.30 uur

Poliklinieken

Toon overige locaties

Cijfers

HMC heeft:
4 CT-scanners
4 MRI-scanners
(verdeeld over 3 locaties)

Over Radiologie

radiologie


Soms is voor een goede diagnose of behandeling onderzoek nodig door de afdeling Radiologie. Met röntgenstraling, geluidsgolven (echografie) of magneetvelden (MRI) kunnen we alle delen van het lichaam in beeld brengen. Een radioloog beoordeelt de beelden. Uw medisch specialist bespreekt de uitslag met u.

Afspraak maken

Vanwege de coronamaatregelen moet u voor alle onderzoeken op de afdeling Radiologie een afspraak maken. Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur bellen met 088 979 46 00. Na het maken en beoordelen van een röntgenfoto, sturen we u soms door naar de Spoedeisende Hulp (SEH)/Gipskamer in HMC Westeinde of HMC Bronovo. Als u de foto in HMC Antoniushove hebt laten maken, moet u op eigen gelegenheid naar HMC Bronovo of HMC Westeinde reizen.

Wachttijden

De wachttijden voor de meeste radiologische onderzoeken zijn hooguit enkele dagen. Voor röntgenfoto’s van de longen en het skelet kunt u meestal snel terecht op werkdagen in een van de HMC-ziekenhuizen. Voor een MRI-scan of een echo zijn de wachttijden langer. Voor het maken van een MRI-scan kunt u vaak ook 's avonds en in het weekend bij ons terecht. Als uw huisarts of specialist een onderzoek met spoed aanvraagt, vindt het onderzoek meestal op dezelfde dag plaats.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek krijgt u begeleiding van een medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundige (MMB'er). De MMB'er brengt u naar een kleedkamer en vertelt u welke kledingstukken u uit moet doen voor het onderzoek. Vervolgens brengt de MMB'er u naar de onderzoeksruimte. In de folders over de verschillende soorten onderzoeken leest u hoe u zich kunt voorbereiden op het onderzoek en hoe het onderzoek verloopt.

Radiologie

Waarom HMC?

 • Modernste apparatuur
 • Korte wachttijden
 • MRI-scans in avond en weekend
 • Spoed: binnen 1 dag

Het team

Toon iedereen

Wachttijden in dagen

 • Wachttijd polikliniek algemeen
  De cijfers tonen de actuele wachttijden. Het aantal dagen tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan.

 • Wachttijd behandeling
  Het aantal dagen tussen het moment dat de patiënt de indicatie voor een operatie krijgt van de behandelende arts, tot het moment van opname of operatie. Deze wachttijd wordt bepaald op basis van de daadwerkelijke wachttijden van de afgesloten behandelingen in de afgelopen drie maanden.
  Lees meer over de regeling verplichte publicatie wachttijden op de website van de NZa.

  * Behandelingen die niet tot verplichte publicatie wachttijden van de NZa behoren. Deze wachttijd wordt bepaald op basis van de actuele wachttijden.

Lees ook Toelichting wachtijden

Radiologie HMC Antoniushove HMC Bronovo HMC Westeinde
Onderzoek
CT-scan 29 dagen 3 dagen 37 dagen
MRI 36 dagen 59 dagen 56 dagen
Echografie 7 dagen 4 dagen 22 dagen
Mammografie 3 dagen 3 dagen 17 dagen
Wachttijden in dagen. Laatste update: 9 september 2020

Kwaliteitskeurmerken