Plastische Chirurgie

Bij HMC kunt u terecht bij een team van internationaal opgeleide en ervaren plastisch chirurgen. Wij richten ons op het verbeteren van uw kwaliteit van leven. Daarvoor behandelen we allerlei problemen en aandoeningen, van top tot teen.

Lees meer

Afspraak en contact

HMC Antoniushove
HMC Bronovo
HMC Westeinde
HMC Gezondheidscentrum Wassenaar
088  979 44 99
ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur

Locatie

Toon overige locaties

Cijfers

5.300 nieuwe patiënten per jaar

Over Plastische Chirurgie

Bij HMC kunt u terecht bij een team van internationaal opgeleide en ervaren plastisch chirurgen. Wij richten ons op het verbeteren van uw kwaliteit van leven. Daarvoor behandelen we allerlei problemen en aandoeningen, van top tot teen.

Alle vormen van plastische chirurgie

Als plastische chirurgen herstellen we de vorm en functie van lichaamsdelen. Bijvoorbeeld door het minder zichtbaar maken van een litteken of het herstellen van de borst na een borstoperatie. U kunt ook bij ons terecht als u ontevreden bent over een bepaald deel van uw lichaam. Onze plastisch chirurgen zijn verder gespecialiseerd in de behandeling van problemen aan uw handen en polsen.

Operaties aan hand en pols

Kunt u uw hand of pols niet goed meer gebruiken door een ongeluk? Of door een aandoening als het carpaal tunnel syndroom of een trigger finger? Dan kan een operatie een oplossing zijn. U kunt bij HMC terecht bij plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in het opereren van handen en polsen. Hiervoor hebben zij een Europese certificering gekregen. Ook als trauma hand en pols centrum zijn wij als 1 van de weinigen in Nederland Europees gecertificeerd.

Samenwerking Hand & Polscentrum Den Haag

Problemen aan de handen en polsen zijn vaak ingewikkeld. Ze vragen om een aanpak waarbij meerdere specialisten betrokken zijn. Onze plastisch chirurgen werken daarom nauw samen met gespecialiseerde handtherapeuten, onder andere van het Hand & Polscentrum Den Haag. Zo bent u ook verzekerd van deskundige zorg tijdens het herstel na de operatie.

Ingrepen na ongelukken en operaties

HMC heeft 1 van de grootste spoedeisende hulpen van Nederland. Onze plastisch chirurgen hebben daardoor veel ervaring met het herstellen van lichaamsdelen na ernstige ongelukken. Bijvoorbeeld het aanzetten van benen, armen, handen en vingers na een ongeval.
Ook voeren we veel hersteloperaties uit bij patiënten met borstkanker en hoofd-halskanker. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van een borst na een borstoperatie.

Een afspraak met de plastisch chirurg

U kunt een afspraak met ons maken met een verwijzing van uw arts. Wij hebben in alle ziekenhuizen van HMC een polikliniek.

Tijdens de eerste afspraak heeft u een gesprek met de plastisch chirurg. U hoort wat er aan de hand is en hoe we u kunnen behandelen. Als dat nodig is, laten we extra onderzoek doen. Het kan ook zijn dat we overleggen met andere artsen in het ziekenhuis.

Bewezen kwaliteit

Onze plastisch chirurgen zijn internationaal opgeleid. We werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. We investeren veel in wetenschappelijk onderzoek en opleiding. Zo bent u altijd verzekerd van de best mogelijke zorg.

Kijk voor meer informatie ook op de websites van de Nederlandse vereniging voor Plastische Chirurgie en de Nederlandse vereniging voor Handchirurgie. Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij deze verenigingen.

Plastische Chirurgie

Waarom HMC?

 • Consult, diagnose en behandelplan op 1 dag
 • Alle specialisten en faciliteiten van het ziekenhuis direct bij de hand
 • Samenwerking met handtherapeuten
 • Samenwerking met Hand & Polscentrum Den Haag
 • Speciaal spreekuur voor handen
 • Persoonlijke begeleiding en informatie op maat

Onderzoek en behandeling

Het team

foto van dr. J.W.J.M. Bardoel

dr. J.W.J.M. Bardoel

Plastisch chirurg

foto van dr. R.S.A. de Vreeze

dr. R.S.A. de Vreeze

Plastisch chirurg

foto van dr. K.M.E. Wehrens

dr. K.M.E. Wehrens

Plastisch chirurg

foto van dr. W.F. Willems

dr. W.F. Willems

Plastisch chirurg

Wachttijden in dagen

 • Wachttijd polikliniek algemeen
  De cijfers tonen de actuele wachttijden. Het aantal dagen tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan.

 • Wachttijd behandeling
  Het aantal dagen tussen het moment dat de patiënt de indicatie voor een operatie krijgt van de behandelende arts, tot het moment van opname of operatie. Deze wachttijd wordt bepaald op basis van de daadwerkelijke wachttijden van de afgesloten behandelingen in de afgelopen drie maanden.
  Lees meer over de regeling verplichte publicatie wachttijden op de website van de NZa.

  * Behandelingen die niet tot verplichte publicatie wachttijden van de NZa behoren. Deze wachttijd wordt bepaald op basis van de actuele wachttijden.

Lees ook Toelichting wachtijden

Plastische Chirurgie HMC Antoniushove HMC Bronovo HMC Westeinde
Polikliniek
Algemeen 15 dagen 17 dagen 24 dagen
Oncologie 7 dagen 7 dagen 7 dagen
Behandeling
Triggerfingerrelease 15 dagen 17 dagen 24 dagen
Operatieve behandeling contractuur van Dupuytren 15 dagen 17 dagen 24 dagen
Operatieve borstreconstructie 14 dagen 10 dagen 31 dagen
Initiële operatieve behandeling carpaal tunnel syndroom 15 dagen 17 dagen 24 dagen
Wachttijden in dagen. Laatste update: 12 sep. 2022