Focuskliniek Orthopedie

Pijn aan uw heup, knie of enkel door een sportblessure, gescheurde banden of versleten gewrichten (artrose) kan uw dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Zowel privé als op het werk. De Focuskliniek Orthopedie van HMC helpt u weer vooruit.

Lees meer

Afspraak en contact

Focuskliniek Orthopedie
088 979 53 62
ma t/m vr van 08.00 - 16.30 uur

Locatie

Toon overige locaties

Cijfers

Circa 3.500 operaties
19.000 nieuwe patiënten
700 protheses
230 kruisbandoperaties
605 meniscusoperaties

Over Focuskliniek Orthopedie

 orthopedie focuskliniek 780

Pijn aan uw heup, knie of enkel door een sportblessure, gescheurde banden of versleten gewrichten (artrose) kan uw dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Zowel privé als op het werk. De Focuskliniek Orthopedie van HMC helpt u weer vooruit.

We behandelen jaarlijks 19.000 patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat. En met succes: van de patiënten die we opereren, zijn de meesten zo’n 6 weken na een operatie weer volop in beweging. We bieden deze excellente zorg aan voor iedereen, dus ook voor u.

Behandeling

Wij behandelen alle soorten klachten aan voet, enkel, knie, heup, schouder, elleboog en pols. Onze behandeling is afhankelijk van uw klacht en uw persoonlijke situatie. Soms zijn advies, een brace of medicijnen de beste oplossing. Soms biedt een operatie aan bijvoorbeeld knie of schouder uitkomst. Als dat nodig is voor uw behandeling, kunnen we snel en makkelijk overleggen met andere specialisten uit ons ziekenhuis.

Gespecialiseerd

Ieder van onze orthopedisch chirurgen is gespecialiseerd in een gewricht, en met deze ervaring krijgt u de beste behandeling. Ook onze vaste OK-medewerkers en verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in orthopedische zorg. Zo treft u altijd een ervaren specialist en een deskundig en goed op elkaar ingespeeld team.

Snel weer soepel

Met een verwijzing van uw huisarts, kunt u een afspraak maken op 1 van onze poliklinieken. En zijn er onderzoeken nodig? Dan plannen we die op dezelfde dag, direct na het gesprek met de specialist. Als een operatie voor u de beste oplossing is, start kort na de operatie de revalidatie. Zelfs op vrijdagavond. Zo kunt u zo snel mogelijk weer naar huis.

wachtkamer focuskliniek orthopedie hmc 2

Samen in de spreekkamer beslissen

Een knieoperatie of niet meer voetballen? Doorbehandelen of stoppen? Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Welke behandeling of welk onderzoek het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld van de risico’s en de bijwerkingen, van uw leefstijl en omstandigheden, van uw beroep en uw wensen. Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door in de spreekkamer goede vragen te stellen. Op onderstaande website vindt u tips voor in de spreekkamer.

Bekijk de website Goede zorg begint met een goed gesprek

Consultkaarten artrose, knie en heup

De meeste patiënten vinden het belangrijk om samen met de arts te beslissen over de behandeling. Ook onze orthopeden willen graag samen met u beslissen. Dit kan met de:

Een consultkaart is een beknopte keuzehulp die direct inzicht geeft in de behandelmogelijkheden bij uw aandoening. Ook staan er de belangrijkste vragen (met antwoord) op die u kunt stellen in de spreekkamer.

verpleegafdeling focuskliniek orthopedie 1

Artrose Expertisecentrum en Artrose Netwerk

Het Artrose Expertisecentrum houdt zich bezig met de behandeling van artrose, oftewel pijn en stijfheid in de gewrichten door slijtage. De orthopedisch chirurgen van het Artrose Expertisecentrum hebben jarenlange ervaring in het behandelen van artrose, waardoor u als patiënt verzekerd bent van deskundig advies en een behandeling die past bij uw klachten. Het Artrose Expertisecentrum is onderdeel van de Focuskliniek Orthopedie.

Daarnaast is er het Artrose Netwerk Regio Haaglanden. Het Artrose Netwerk is een initiatief van gespecialiseerde fysiotherapeuten, huisartsen en de orthopedisch chirurgen van Haaglanden Medisch Centrum (HMC). Samen kijken we hoe we u het beste kunnen helpen als u last heeft van artrose aan heup of knie.

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

U kunt de Focuskliniek Orthopedie en het Artrose Expertisecentrum bereiken op:

 • Telefoonnummer 088 979 53 62 van ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur.

Orthopedie - Focuskliniek

Voordelen

 • Top specialistisch behandelteam
 • Spreekuur per gewricht
 • Alle specialisten en faciliteiten van het ziekenhuis direct bij de hand
 • Persoonlijke benadering en informatie op maat
 • Een eigen behandelend arts
 • Op 1 dag diagnose en behandelplan

Het team

foto van dr. E.R.A. van Arkel

dr. E.R.A. van Arkel

Orthopedisch chirurg

foto van dr. A.R. Deenik

dr. A.R. Deenik

Orthopedisch chirurg

foto van P.H.C. den Hollander

P.H.C. den Hollander

Orthopedisch chirurg / Chief Medical Information Officer (CMIO)

foto van S.B. Keizer

S.B. Keizer

Orthopedisch chirurg

foto van M. Obbens-Brummelkamp

M. Obbens-Brummelkamp

Verpleegkundig specialist

foto van C.G. Otterspeer

C.G. Otterspeer

Verpleegkundig specialist

foto van K.J. du Pré

K.J. du Pré

Orthopedisch chirurg

foto van J.W.A. Swen

J.W.A. Swen

Orthopedisch chirurg

foto van L.J.A. Taminiau

L.J.A. Taminiau

Orthopedisch chirurg

foto van dr. P. van der Zwaal

dr. P. van der Zwaal

Orthopedisch chirurg

Toon iedereen

Wachttijden in dagen

 • Wachttijd polikliniek algemeen
  De cijfers tonen de actuele wachttijden. Het aantal dagen tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan.

 • Wachttijd behandeling
  Het aantal dagen tussen het moment dat de patiënt de indicatie voor een operatie krijgt van de behandelende arts, tot het moment van opname of operatie. Deze wachttijd wordt bepaald op basis van de daadwerkelijke wachttijden van de afgesloten behandelingen in de afgelopen drie maanden.
  Lees meer over de regeling verplichte publicatie wachttijden op de website van de NZa.

  * Behandelingen die niet tot verplichte publicatie wachttijden van de NZa behoren. Deze wachttijd wordt bepaald op basis van de actuele wachttijden.

Lees ook Toelichting wachtijden

Orthopedie - Focuskliniek HMC Antoniushove HMC Bronovo HMC Westeinde
Polikliniek
Algemeen 36 dagen 28 dagen 29 dagen
Schouderklachten 36 dagen 28 dagen 46 dagen
Voet en/of enkelklachten 36 dagen 31 dagen 29 dagen
Behandeling
Totale heupoperatie - 90 dagen -
Kijkoperatie knie (meniscus) - 45 dagen -
Totale knieoperatie - 90 dagen -
Meniscus en/of kniebandoperatie - 90 dagen -
Wachttijden in dagen. Laatste update: 20 mei 2022