Medisch Centrum voor Dansers & Musici (MCDM)

Het Medisch Centrum voor Dansers & Musici (MCDM) is een landelijk expertisecentrum en biedt gespecialiseerde zorg aan dansers en musici. Wij behandelen zowel professionals als actieve amateurs. Alle artsen van het MCDM zijn actief in de muziek en of dans.

Lees meer

Verwijzing

Met een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist kunt u tot 17 mei 2021 terecht bij onze polikliniek in Den Haag. Daarna kunt u terecht bij het Sport Medisch Adviescentrum Aalsmeer, hier heeft u ook een verwijzing voor nodig. Ook als u al onder behandeling bent of was bij HMC. 

Afspraak en contact

Tot 17 mei 2021
Polikliniek MCDM
088 979 20 42
ma t/m vr van 08.00 uur - 16.30 uur
mcdm@haaglandenmc.nl

Vanaf 17 mei 2021
Sport Medisch Adviescentrum Aalsmeer
T: 0297-230960
ma t/m vrij van 08:00 tot 17:00 uur
info@paca.nu 

Poliklinieken

Cijfers

Per jaar:
2.000 consulten
800 nieuwe patiënten

Over het Medisch Centrum voor Dansers & Musici

HMC beëindigt zorgverlening door Medisch Centrum voor Dansers en Musici; voortzetting bij SMA Aalsmeer.

Vanaf 1993 is door de medisch specialisten van het Medisch Centrum voor Dansers en Musici (MCDM) in het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) met deskundigheid en passie zorg verleend aan dansers en musici. Het MCDM behandelde zowel professionals als actieve amateurs.

De zorgverlening door het MCDM is het afgelopen jaar door HMC heroverwogen. Aanleiding vormde de herijking van de toekomststrategie en het bepalen van het medische profiel voor ons topklinische opleidingsziekenhuis. Binnen deze koers is onderzocht in hoeverre het MCDM als dienstverlening hierbij past. Op basis van deze analyse heeft HMC besloten deze specifieke zorgverlening per 17 mei 2021 te beëindigen.
Wij zijn verheugd te kunnen melden dat Liesbeth Lim, momenteel werkzaam als sportarts bij het MCDM, de activiteiten van het MCDM zal continueren via het Sport Medisch Adviescentrum (SMA) Aalsmeer.

Wat betekent dit voor u als (aankomend) patiënt?

U kunt tot 17 mei 2021 nog gewoon terecht bij het MCDM in HMC. 
Daarna kunt u terecht bij:

Sport Medisch Adviescentrum Aalsmeer
Lakenblekerstraat 2
1431 GG Aalsmeer
T: 0297-230960 (08:00 tot 17:00 uur)

Als u bij HMC bij dr. Lim onder behandeling bent of was, kunt u in het vervolg ook bij dr. Lim in SMA Aalsmeer terecht. Hiervoor is wel een nieuwe verwijzing van de huisarts nodig. Ook voor nieuwe patiënten is een verwijzing van de huisarts nodig. Voor afspraken na 17 mei kunt u contact opnemen met het SMA via telefoonnummer: 0297-230960 of mailen naar info@paca.nu. Voor al uw overige vragen is HMC gewoon bereikbaar.

Medisch dossier opvragen
Wilt u uw medisch dossier opvragen bij HMC om deze over te dragen naar het SMA? Wij helpen u graag. Op deze pagina staat precies uitgelegd hoe u dit kunt doen.

 

Medisch Centrum voor Dansers & Musici

Waarom HMC?

 • Gespecialiseerd behandelteam
 • Speciale onderzoeksruimte
 • Aanvullend onderzoek met dansschoenen of instrument
 • Consult, diagnose en behandelplan op 1 dag
 • Spreekuur op locatie (Amsterdam en Haarlem)
 • Nauwe samenwerking met gespecialiseerde paramedici
 • Ruime kennis van dans en muziek

Het team

foto van L.S.L. Lim

L.S.L. Lim

Sportarts

Wachttijden in dagen

 • Wachttijd polikliniek algemeen
  De cijfers tonen de actuele wachttijden. Het aantal dagen tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan.

 • Wachttijd behandeling
  Het aantal dagen tussen het moment dat de patiënt de indicatie voor een operatie krijgt van de behandelende arts, tot het moment van opname of operatie. Deze wachttijd wordt bepaald op basis van de daadwerkelijke wachttijden van de afgesloten behandelingen in de afgelopen drie maanden.
  Lees meer over de regeling verplichte publicatie wachttijden op de website van de NZa.

  * Behandelingen die niet tot verplichte publicatie wachttijden van de NZa behoren. Deze wachttijd wordt bepaald op basis van de actuele wachttijden.

Lees ook Toelichting wachtijden

Medisch Centrum voor Dansers & Musici HMC Antoniushove HMC Bronovo HMC Westeinde
Polikliniek
Algemeen - 18 dagen -
Behandeling
Dansers * - - -
Musici * - - -
Wachttijden in dagen. Laatste update: 7 mei 2021