Medisch Centrum voor Dansers & Musici (MCDM)

Het Medisch Centrum voor Dansers & Musici (MCDM) was een landelijk expertisecentrum met gespecialiseerde zorg aan dansers en musici. HMC biedt deze zorgverlening niet langer aan maar u kunt nog steeds terecht bij dr. Lim. 

 

Lees meer

Verwijzing

Met een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist (ook als u al onder behandeling was bij HMC) kunt u terecht bij het Sport Medisch Adviescentrum Aalsmeer.  

Afspraak en contact

Sport Medisch Adviescentrum Aalsmeer
T: 0297-230960
ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur
info@paca.nu 

Locatie

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over het Medisch Centrum voor Dansers & Musici

HMC beëindigt zorgverlening door Medisch Centrum voor Dansers en Musici; voortzetting bij SMA Aalsmeer.

Vanaf 1993 is door de medisch specialisten van het Medisch Centrum voor Dansers en Musici (MCDM) in het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) met deskundigheid en passie zorg verleend aan dansers en musici. Het MCDM behandelde zowel professionals als actieve amateurs.

De zorgverlening door het MCDM is het afgelopen jaar door HMC heroverwogen. Aanleiding vormde de herijking van de toekomststrategie en het bepalen van het medische profiel voor ons topklinische opleidingsziekenhuis. Binnen deze koers is onderzocht in hoeverre het MCDM als dienstverlening hierbij past. Op basis van deze analyse heeft HMC besloten deze specifieke zorgverlening per 17 mei 2021 te beëindigen.
Wij zijn verheugd te kunnen melden dat Liesbeth Lim, momenteel werkzaam als sportarts bij het MCDM, de activiteiten van het MCDM zal continueren via het Sport Medisch Adviescentrum (SMA) Aalsmeer. 

Wat betekent dit voor u als (aankomend) patiënt?

Als u bij HMC bij dr. Lim onder behandeling bent of was, kunt u in het vervolg ook bij dr. Lim in SMA Aalsmeer terecht. Hiervoor is wel een nieuwe verwijzing van de huisarts nodig. Ook voor nieuwe patiënten is een verwijzing van de huisarts nodig. Voor afspraken kunt u contact opnemen met het SMA: 

Sport Medisch Adviescentrum Aalsmeer
Lakenblekerstraat 2
1431 GG Aalsmeer
T: 0297-230960 (08:00 tot 17:00 uur)
info@paca.nu

Voor al uw overige vragen is HMC gewoon bereikbaar.

Medisch dossier opvragen
Wilt u uw medisch dossier opvragen bij HMC om deze over te dragen naar het SMA? Wij helpen u graag. Op deze pagina staat precies uitgelegd hoe u dit kunt doen.

Medisch Centrum voor Dansers & Musici

 

Als u bij HMC bij dr. Lim onder behandeling bent of was, kunt u in het vervolg ook bij dr. Lim in SMA Aalsmeer terecht. Hiervoor is wel een nieuwe verwijzing van de huisarts nodig.