Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL)

Bij de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) kunt u terecht voor onderzoek naar en de behandeling van alle ziekten van het spijsverteringsstelsel. HMC is gespecialiseerd in de vroege opsporing en behandeling van darmkanker.

Lees meer

Afspraak en contact

HMC Antoniushove en
HMC Westeinde
Afsprakenbureau 088 979 24 45
ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur

HMC Bronovo 088 979 43 07
ma t/m vr van 08.15 - 16.30 uur

Poliklinieken

Cijfers

Jaarcijfers ziekenhuisbreed

35.043 opgenomen patiënten
18.453 dagbehandelingen
188.013 verpleegdagen
87.012 SEH-bezoeken
329 medisch specialisten

Over Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL)

mdl 780

Bij de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) kunt u terecht voor onderzoek naar en de behandeling van alle ziekten van het spijsverteringsstelsel. HMC is gespecialiseerd in de vroege opsporing en behandeling van darmkanker.

Alle klachten

Er zijn ruim 2 miljoen mensen in Nederland die last hebben van buikklachten. Vaak gaat het om onschuldige aandoeningen, maar er kan ook sprake zijn van een ernstige of blijvende (chronische) ziekte.
Onze MDL-artsen onderzoeken en behandelen alle ziekten van het spijsverteringskanaal. We zijn gespecialiseerd in de behandeling van:

  • afwijkingen aan de alvleesklier
  • afwijkingen aan de galwegen
  • ziekte van Crohn
  • colitis ulcerosa
  • buikpijn
  • hepatitis B en C

Onderzoeken

De onderzoeken naar maag-, darm- of leverziekten vinden plaats bij de afdeling Endoscopie in HMC Antoniushove of HMC Westeinde. Uw behandelend arts geeft u uitleg over de onderzoeken en verwijst u door voor een afspraak.

Bevolkingsonderzoek darmkanker

HMC is 1 van de centra die door het RIVM zijn aangewezen als endoscopiecentrum voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Dat betekent dat wij de vervolgonderzoeken doen als uit de ontlastingtest blijkt dat er bloed in uw ontlasting zit. Dat onderzoek bestaat meestal uit een kijkonderzoek van de dikke darm (colonscopie). U kunt vaak binnen 1 werkdag bij ons terecht voor een eerste afspraak en onderzoek. Vaak kunnen we u dezelfde dag de uitslag geven.

Darmkanker

Is de uitslag kanker? Dan staat een team van gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen voor u klaar om u de beste zorg te geven met de meeste kans op genezing en de minste bijwerkingen. Uw behandeling gaat zo snel mogelijk van start. U krijgt een vast aanspreekpunt (casemanager) waar u terecht kunt met al uw vragen. De casemanager zorgt er ook voor dat alle afspraken met uw behandelend arts en de onderzoeken en behandelingen goed worden geregeld. HMC werkt voor de beste kankerzorg in de regio samen met het Leids Universitair Medisch Centrum LUMC) binnen het Universitair Kanker Centrum Leiden | Den Haag (UKC).

Maag-, Darm,- en Leverziekten (MDL)

Waarom HMC?

  • Snelle diagnose en behandeling darmkanker
  • Samenwerking met LUMC

Agenda

Inloopochtend voor stomadragers

donderdag 15 maart 2018

10.00 - 12.00 uur

HMC Antoniushove

Het team

Toon iedereen

Wachttijden in dagen

De tijden in dit overzicht zijn actuele wachttijden in dagen vanaf het moment van afspraak. Langere wachttijden kunnen ontstaan wanneer patiënten met meerdere agenda’s rekening moeten houden. Indien geen aantal wordt genoemd, is de wachttijd niet bekend of niet van toepassing. Patiënten met spoed kunnen vanzelfsprekend altijd terecht in HMC.

Maag-, Darm,- en Leverziekten (MDL) HMC Antoniushove HMC Bronovo HMC Westeinde
Polikliniek
Algemeen 70 dagen 77 dagen 100 dagen
Onderzoek
Colon/sigmoïdoscopie - - -
Gastroscopie 14 dagen - 22 dagen
Wachttijden in dagen. Laatste update: 9 januari 2018