Kaakchirurgie

Als u problemen heeft met uw kaak, tanden of kiezen of uw gezicht, kunt u terecht bij de kaakchirurgen van HMC. Veel mensen weten dat een kaakchirurg verstandskiezen trekt, maar wij doen veel meer. Wij behandelen bijvoorbeeld ook kaakgewrichtsklachten, snurkklachten, klachten aan de tanden en kiezen en kanker in de mondholte.

Lees meer

Afspraak en contact

088 979 23 39
ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur

Locatie

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over Kaakchirurgie

Als u problemen heeft met uw kaak, tanden of kiezen of uw gezicht, kunt u terecht bij de kaakchirurgen van HMC. Veel mensen weten dat een kaakchirurg verstandskiezen trekt, maar wij doen veel meer. Wij behandelen bijvoorbeeld ook kaakgewrichtsklachten, snurkklachten, klachten aan de tanden en kiezen en kanker in de mondholte.

Afspraak maken

Als u een afspraak wilt maken met de polikliniek heeft u een verwijsbrief nodig van uw tandarts, orthodontist of specialist. Als u bloedverdunnende middelen gebruikt, neem dan contact op met uw specialist of huisarts. Zij kunnen u advies geven over uw medicatie bij een ingreep aan uw kaak, mond of gezicht. Als u een hartklepafwijking heeft, geef dit dan aan ons door als u een afspraak maakt. Het is mogelijk dat u vóór een behandeling antibiotica krijgt.

Behandelingen

Op de polikliniek doen we kleinere behandelingen onder lokale verdoving. Bijvoorbeeld de verwijding van tanden of (verstands-)kiezen, wortelpuntoperaties en het plaatsen van implantaten. Als het gaat om een grotere behandeling, die onder narcose moet gebeuren, krijgt u daarvoor een aparte afspraak. Voorbeelden van zulke grotere behandeling zijn het verplaatsen van kaken of operaties bij hoofd- of hals-tumoren.
Soms doen we ook een kleinere behandeling onder een roesje (sedatie) in de operatiekamer. Dan gaat het bijvoorbeeld om ingrepen bij kinderen of bij patiënten die heel angstig zijn voor een poliklinische behandeling. Dit gebeurt zo veel mogelijk als dagbehandeling. Alleen in bijzondere situaties nemen we de patiënt op.

Gespecialiseerde chirurgen

De afdeling Kaakchirurgie bestaat uit kaakchirurgen en polikliniek-assistenten die de chirurgen ondersteunen. De chirurgen zijn experts op het gebied van aandoeningen van de mond, de kaken en het gezicht. Daarbij kan het gaan om de beenderen, maar ook om de huid of de slijmvliezen. Bovendien behandelen we ook letsel als gevolg van een ongeval, bijvoorbeeld een gebroken kaak. Ieder van de chirurgen heeft daarnaast nog een eigen specialisatie, zoals het plaatsen van implantaten of kinderkaakchirurgie.

Samenwerking

De kaakchirurgen werken nauw samen met andere specialismen binnen HMC bijvoorbeeld met de afdelingen Oogheelkunde, Chirurgie, Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO), Slaapcentrum, Cardiologie, Neurochirurgie, Plastische Chirurgie en Interne Geneeskunde.

 

Veelgestelde vragen Kaakchirurgie

Na een poliklinische behandeling mag u in principe alleen naar huis rijden.

Ja, de behandeling door de kaakchirurg valt onder specialistische hulp. De kosten worden vergoed uit de basisverzekering, na aftrek van uw eigen risico.

Kaakchirurgie (Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie)

Waarom HMC?

 • Gespecialiseerde chirurgen
 • Nauwe samenwerking met andere specialismen
 • Polikliniek op 3 locaties

Het team

foto van M. Frank

M. Frank

Kaakchirurg

foto van A.C.S. Hundepool

A.C.S. Hundepool

Kaakchirurg

foto van E. Kruijt Spanjer

E. Kruijt Spanjer

Kaakchirurg

placeholder foto specialist

Y.L.N. Pace-Khouw

Kaakchirurg

Toon iedereen

Wachttijden in dagen

 • Wachttijd polikliniek algemeen
  De cijfers tonen de actuele wachttijden. Het aantal dagen tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan.

 • Wachttijd behandeling
  Het aantal dagen tussen het moment dat de patiënt de indicatie voor een operatie krijgt van de behandelende arts, tot het moment van opname of operatie. Deze wachttijd wordt bepaald op basis van de daadwerkelijke wachttijden van de afgesloten behandelingen in de afgelopen drie maanden.
  Lees meer over de regeling verplichte publicatie wachttijden op de website van de NZa.

  * Behandelingen die niet tot verplichte publicatie wachttijden van de NZa behoren. Deze wachttijd wordt bepaald op basis van de actuele wachttijden.

Lees ook Toelichting wachtijden

Kaakchirurgie (Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie) HMC Antoniushove HMC Bronovo HMC Westeinde
Polikliniek
Algemeen 40 dagen 69 dagen 110 dagen
Wachttijden in dagen. Laatste update: 12 sep. 2022