Inloopkamer voor patiënten met kanker

Mensen met kanker kunnen tijdens of na hun behandeling in de inloopkamer terecht voor lotgenotencontact, een praatje met een van de vrijwilligers of gewoon een kopje thee of koffie. De inloopkamer zit in HMC Antoniushove omdat de oncologische zorg van HMC daar geconcentreerd is.

De inloopkamer voor patiënten met kanker in HMC Antoniushove is vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus voorlopig gesloten.

HMC vindt het uitermate belangrijk om patiënten en medewerkers goed te beschermen tegen het risico op verspreiding van het Coronavirus. Onze patiënten zijn vaak bijzonder kwetsbaar en ons personeel is onmisbaar: continuïteit van onze zorg is immers essentieel.

Lees meer

Thuis in het ziekenhuis

"In 2015 kwam ik voor het eerst in de inloopkamer als patiënt, ik werd zo warm en hartelijk ontvangen. Nu ben ik vrijwilliger. Ik hoop dat ik een luisterend oor kan bieden voor iedereen die bij ons op bezoek komt". Vrijwilliger inloopkamer Joke Guyt

Contact en afspraak

Een afspraak maken is niet nodig, u kunt altijd binnenlopen. De inloopkamer is geopend van ma t/m vrij van 10.00 – 14.00 uur.
Telefoon: 088 330 26 59

De inloopkamer is gevestigd in HMC Anthonushove

Locatie

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over de inloopkamer

De inloopkamer is een bijzondere plek in HMC Antoniushove. Een knusse ‘huiskamer’ waar vrijwilligers samen met oprichtster Brigitte Bosman klaar staan om patiënten en familieleden met kanker op te vangen met een kopje thee en koffie. “Een beetje thuis in het ziekenhuis”, vertelt Brigitte, daarom vind ik de huiskamervorm erg belangrijk. Het is hier echt persoonlijk en we willen iets extra’s bieden naast de medische zorg. Een luisterend oor, activiteiten die ontspannend zijn en lotgenotencontact.

“Omdat het fijn is om met iemand te praten die exact hetzelfde meemaakt als jij”

inloopkamer 1

Foto: Brigitte Bosman in de inloopkamer

"Wij vangen mensen op die te maken krijgen met kanker. De patiënt en naasten, want kanker heb je niet alleen. Hier wordt gehuild, hier wordt gelachen. Het is maar net wat je wilt”.

 

 

Aandacht voor de gevolgen van kanker

Als je inloopkamer zegt, dan zeg je Brigitte Bosman. Brigitte is de oprichtster van de inloopkamer en weet uit eigen ervaring hoe belangrijk een beetje extra aandacht is als je ziek bent en zet zich daar dan ook al jaren met hart en ziel voor in. Naast de inloopkamer zet zij zich ook in voor Longkanker Nederland en diverse andere organisaties. Zij heeft ook geholpen bij het opzetten van een website die duidelijke en juiste informatie over kanker geeft, namelijk www.kanker.nl

U bent vrij om binnen te lopen en een kijkje te komen nemen in de inloopkamer.

Agenda

Naast praten en luisteren worden er verschillende activiteiten in de inloopkamer georganiseerd. Van hoofdmassages tot make-up-workshops en complete verwendagen.

Op de website van Stichting Bribos vindt u altijd de volledige agenda: https://bribos.nl/kalender/

Heeft u interesse in een behandeling of workshop kom dan langs of laat het ons weten via info@bribos.nl

 


inloopkamer_4.jpgStichting BriBos
De inloopkamer is onderdeel van De Stichting BriBos. Ga voor meer informatie over Brigitte Bosman en Stichting Bribos naar de website https://bribos.nl/

Stichting Bribos en de inloopkamer zit ook op Facebook

 

 HMC kankerzorg
De inloopkamer is gevestigd in HMC Antoniushove omdat de oncologische zorg van HMC daar geconcentreerd is.

Inloopkamer voor patiënten met kanker

Waarom HMC?

  • Aandacht voor de gevolgen van kanker
  • Voor patiënten én hun naasten
  • Een luisterend oor en lotgenotencontact
  • Gespreksgroepen en ontspannenende activiteiten