Geestelijke Verzorging

Een ziekenhuisopname kan heel ingrijpend zijn. Het kan u confronteren met hoe kwetsbaar een mens is en vragen oproepen over hoe u in het leven staat. Heeft u behoefte aan een gesprek? Onze geestelijke verzorgers zijn er voor u en uw naasten. Dag en nacht, ongeacht uw geloof of levensbeschouwing.

Lees meer

Kerkdiensten

Elke zondag is er een kerkdienst. Bent u opgenomen? Dan vragen vrijwilligers op vrijdag of u de kerkdienst op zondag wilt bezoeken.

Afspraak en contact

Uw arts, de doktersassistente of de verpleegkundige kan u in contact brengen met 1 van onze geestelijk verzorgers.

U kunt ook zelf contact opnemen.

Stiltecentra

 • HMC Antoniushove, 2e etage,  D2.040, route rood
 • HMC Bronovo, 5e etage, route 57
 • HMC Westeinde, 2e etage, D02-001, route groen

Het stiltecentrum is altijd open.

Cijfers

Jaarcijfers ziekenhuisbreed

35.043 opgenomen patiënten
18.453 dagbehandelingen
188.013 verpleegdagen
87.012 SEH-bezoeken
329 medisch specialisten

Over Geestelijke Verzorging

Een ziekenhuisopname kan heel ingrijpend zijn. Het kan u confronteren met hoe kwetsbaar een mens is en vragen oproepen over hoe u in het leven staat. Heeft u behoefte aan een gesprek? Onze geestelijke verzorgers zijn er voor u en uw naasten. Dag en nacht, ongeacht uw geloof of levensbeschouwing.

Houvast in moeilijke periode

Met de geestelijk verzorger kunt u uw zorgen bespreken. Wat betekent ziek zijn voor u? Hoe gaat u er mee om? Wat geeft u kracht? Onze geestelijk verzorgers staan samen met u stil bij wat u overkomt en helpen u bij het zoeken naar houvast in een moeilijke periode. Ook kunt u bij hen terecht als u behoefte heeft aan een ritueel dat past bij uw geloof

Contact

Uw arts, de doktersassistent of de verpleegkundige kan u in contact brengen met een geestelijk verzorger. U kunt vragen om iemand van uw eigen geloof. U kunt ook zelf telefonisch contact opnemen met de geestelijk verzorger. Zij zijn op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar. In het weekend, ’s avonds en ’s nachts is er altijd 1 geestelijk verzorger bereikbaar. De afdeling waar u verblijft, kan dan voor u contact opnemen met de geestelijk verzorger.

Kerkdiensten

Elke zondag is er een kerkdienst. Bent u opgenomen? Dan vragen vrijwilligers op vrijdag of u de kerkdienst op zondag wilt bezoeken. Zij begeleiden u lopend of brengen u in bed of rolstoel naar de kerkdienst. Ook uw naasten zijn van harte welkom. De kerkdiensten zijn op alle locaties:

 • HMC Antoniushove, zondag 10.30 uur, Mgr. Van Steezaal, 2e etage
 • HMC Bronovo, zondag 10.00 uur, Kapel, 5e etage, route 57
 • HMC Westeinde, zondag 10.00 uur, aula, 2e etage

Op feestdagen zoals Kerst, Pasen, Suikerfeest en Diwalifeest zijn er speciale bijeenkomsten.

Stiltecentrum

Heeft u behoefte aan een moment van bezinning of gebed? U kunt op alle locaties terecht bij het stiltecentrum.

 • HMC Antoniushove, 2e etage, D2.040, route rood
 • HMC Bronovo, 5e etage, route 57
 • HMC Westeinde, 2e etage, D02-001, route groen

Het stiltecentrum is altijd open.

Vrijwilligers

Wij krijgen steun van zo’n 60 vrijwilligers die zorgen voor het vervoer van patiënten naar de kerkdiensten. Zij begeleiden u lopend of brengen u in bed of rolstoel naar de kerkdienst. Ook uw naasten zijn van harte welkom.

Veelgestelde vragen Geestelijke Verzorging

Omgaan met ziekte, lijden, onzekerheid vraagt om gesprek en om tijd en aandacht van iemand om je daarover uit te spreken. Geestelijk verzorgers kunnen u daarbij begeleiden.

Door ziekte komen allerlei bestaansvragen en gevoelens naar boven. Hoe ga ik om met ziekte, met schuld, met relationele problemen, met beslissingen die in mijn leven zijn gemaakt? Een gesprek met een geestelijk verzorger is altijd mogelijk en helpt u uw gevoelens op een rij te zetten.

Regelmatig wordt om een ritueel gevraagd om kracht of troost op te doen: gebed, communie, zegen. In HMC Westeinde wordt wekelijks op woensdag communie uitgereikt. Een ritueel of gebed uit Hindoe, Islamitische of andere christelijke traditie is eveneens mogelijk, al naar gelang de vraag en de aanwezigheid van de betreffende geestelijk verzorger.

Geestelijke Verzorging

Speciale bijeenkomsten op:

 • Diwalifeest
 • Pasen
 • Kerst
 • Suikerfeest

Het team

foto van E. Hulsman

E. Hulsman

Geestelijk verzorger

foto van A. Ramdhani

A. Ramdhani

Geestelijk verzorger

foto van G.M. Schurmann

G.M. Schurmann

Geestelijk verzorger, Zorgmanager

foto van I.J. Visser

I.J. Visser

Geestelijk verzorger

foto van A.G.H. Wessel

A.G.H. Wessel

Geestelijk verzorger

placeholder foto specialist

J. Zacouri

Geestelijk verzorger

Toon iedereen