Geestelijke Verzorging

Een ziekenhuisopname kan heel ingrijpend zijn. Het kan u confronteren met hoe kwetsbaar een mens is en vragen oproepen over hoe u in het leven staat. Heeft u behoefte aan een gesprek? Onze geestelijke verzorgers zijn er voor u en uw naasten, ongeacht uw geloof of levensbeschouwing.

Lees meer

Vieringen

Op locatie HMC Westeinde en HMC Antoniushove zijn er regelmatig zondagse vieringen. 
Bent u opgenomen? Dan vragen vrijwilligers van te voren of u daar naar toe wilt.

Afspraak en contact

Uw arts, de doktersassistente of de verpleegkundige kan u in contact brengen met 1 van onze geestelijk verzorgers. Dit kan via het secretariaat Geestelijke Verzorging 088 979 2495

U kunt ook direct contact opnemen met de geestelijke verzorgers.

Stiltecentra

 • HMC Antoniushove, 2e etage,  D2.040, route rood
 • HMC Bronovo, 5e etage, route 57
 • HMC Westeinde, 2e etage, D02-001, route groen

Het stiltecentrum is altijd open.

Cijfers

205.000 eerste polikliniek consulten
32.000 klinische opnames per jaar
155.000 verpleegdagen
60.000+ patiënten per jaar op de SEH
350 medisch specialisten

Over Geestelijke Verzorging

Een ziekenhuisopname kan heel ingrijpend zijn. Het kan u confronteren met hoe kwetsbaar een mens is en vragen oproepen over hoe u in het leven staat. Heeft u behoefte aan een gesprek? Onze geestelijke verzorgers zijn er voor u en uw naasten, ongeacht uw geloof of levensbeschouwing.

Houvast in moeilijke periode

Met de geestelijk verzorger kunt u uw zorgen bespreken. Wat betekent ziek zijn voor u? Hoe gaat u er mee om? Wat geeft u kracht? Onze geestelijk verzorgers staan samen met u stil bij wat u overkomt en helpen u bij het zoeken naar houvast in een moeilijke periode. Ook kunt u bij hen terecht als u behoefte heeft aan een ritueel dat past bij uw geloof

Contact

Uw arts, de doktersassistent of de verpleegkundige kan u in contact brengen met een geestelijk verzorger. U kunt vragen om iemand van uw eigen geloof.

U kunt ook zelf telefonisch contact opnemen, dit kan via het secretariaat Geestelijke Verzorging 088 979 2495. Of direct met de geestelijke verzorgers, zie contact opnemen met de geestelijk verzorger. Zij zijn op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar.

Vieringen

Vanwege de maatregelen die we in HMC nemen om besmetting met Covid-19 te voorkomen, zijn er – tot nader bericht – geen kerkvieringen.

Normaal gesproken hebben we in HMC Antoniushove en HMC Westeinde regelmatig zondagse vieringen. Op feestdagen zoals Kerst, Pinksteren en Pasen zijn er speciale bijeenkomsten. Er is ook aandacht voor feestdagen zoals het Eid ul Fitr en het Diwalifeest.

Stiltecentrum

Heeft u behoefte aan een moment van bezinning of gebed? U kunt op alle locaties terecht bij het stiltecentrum.

 • HMC Antoniushove, 2e etage, D2.040, route rood
 • HMC Bronovo, 5e etage, route 57
 • HMC Westeinde, 2e etage, D02-001, route groen

Het stiltecentrum is altijd open.

Vrijwilligers

Wij krijgen steun van zo’n 60 vrijwilligers die zorgen voor het vervoer van patiënten naar de kerkdiensten. Zij begeleiden u lopend of brengen u in bed of rolstoel naar de kerkdienst. Ook uw naasten zijn van harte welkom.
U kunt u aanmelden als vrijwilliger ter ondersteuning van de kerkdiensten (via Ellie de Mooij-Klaver: 088 979 1669).

Veelgestelde vragen Geestelijke Verzorging

Omgaan met ziekte, lijden, onzekerheid vraagt om gesprek en om tijd en aandacht van iemand om je daarover uit te spreken. Geestelijk verzorgers kunnen u daarbij begeleiden.

Door ziekte komen allerlei bestaansvragen en gevoelens naar boven. Hoe ga ik om met ziekte, met schuld, met relationele problemen, met beslissingen die in mijn leven zijn gemaakt? Een gesprek met een geestelijk verzorger is altijd mogelijk en helpt u uw gevoelens op een rij te zetten.

Regelmatig wordt om een ritueel gevraagd om kracht of troost op te doen: gebed, communie, zegen. In HMC Westeinde wordt wekelijks op woensdag communie uitgereikt. Een ritueel of gebed uit Hindoe, Islamitische of andere christelijke traditie is eveneens mogelijk, al naar gelang de vraag en de aanwezigheid van de betreffende geestelijk verzorger.

Geestelijke Verzorging

Speciale aandacht voor:

 • Diwalifeest
 • Pasen
 • Pinksteren
 • Kerst
 • Eid ul Fitr

Het team

foto van A. Akbas

A. Akbas

Geestelijke verzorger

foto van A. Ramdhani

A. Ramdhani

Geestelijk verzorger

foto van A.G.H. Wessel

A.G.H. Wessel

Geestelijk verzorger

foto van J. Zacouri

J. Zacouri

Geestelijk verzorger