Nekhernia - Onderzoek FACET trial

Doel van het onderzoek

Als u last heeft van een nekhernia, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Op dit moment worden er twee verschillende behandelingen onderzocht binnen de FACET trial (Foraminotomy Acdf Cost-Effectiveness Trial). Binnen dit onderzoek wordt gekeken of een operatie via de achterzijde van de nek (foraminotomie) of via de voorzijde (ACDF) effectiever is.

Doelgroep

Beide behandelingen zijn goed toepasbaar bij patiënten bij een nekhernia en zijn nationaal en internationaal bekende operatietechnieken. Omdat de twee behandelingen nooit met elkaar zijn vergeleken binnen een wetenschappelijk onderzoek, weten we niet goed of de behandelingen even effectief zijn in het verminderen van de armpijn en of er tussen beide behandelingen verschil zit in kosten en complicaties. We hopen met dit onderzoek hier meer duidelijkheid over te krijgen.

Overige informatie

Meer informatie over dit onderzoek kunt u vinden op de polikliniek. Het kan zijn dat u op de polikliniek gevraagd wordt om deel te nemen aan de studie maar dit is uiteraard niet verplicht.

Specialisme


Sluitingsdatum

01-12-2019