Doe mee met het Cliëntenpanel – uw mening telt!

Help mee om ons ziekenhuis nog beter en completer te maken. Meld u aan voor het Cliëntenpanel.

Printknop

Het Cliëntenpanel is een initiatief van de Cliëntenraad van HMC. De Cliëntenraad adviseert de raad van bestuur van HMC en behartigt de belangen van de mensen die gebruikmaken van het ziekenhuis.

De Cliëntenraad hoort graag wat er onder de patiënten, hun familieleden en de bezoekers van HMC leeft. Daarvoor zorgen de leden van het Cliëntenpanel. Hun mening en ervaringen helpen ons om verbeteringen door te voeren waar onze cliënten écht iets aan hebben. We waarderen het enorm als u meedoet aan het Cliëntenpanel.

clientenpanel_1.png

Hoe werkt het Cliëntenpanel?

Het Cliëntenpanel bestaat uit mensen die ervaring hebben met HMC als patiënt, familielid of bezoeker. Als u meedoet met het Cliëntenpanel, ontvangt u maximaal vijf keer per jaar een korte vragenlijst via e-mail. Daarin vragen wij uw mening over verschillende onderwerpen. Dit kan over de zorg zelf gaan, maar ook de faciliteiten in HMC.

De Cliëntenraad van HMC verzamelt de reacties van het Cliëntenpanel en bespreekt de resultaten met de afdelingen en de raad van bestuur. Uw mening draagt bij aan de verdere verbetering van de kwaliteit en de organisatie van de zorg in HMC. Natuurlijk informeren wij u over de resultaten van de onderzoeken waaraan u heeft meegedaan.

Waar doet de Cliëntenraad nu onderzoek naar?

Onlangs hebben we bij onze panelleden gepeild over welke onderwerpen zij hun mening willen geven. Driekwart van onze panelleden gaf aan geïnteresseerd te zijn in een enquête over de faciliteiten in en om het ziekenhuis. Daar gaat ons komend onderzoek dan ook over. We gaan de leden van Cliëntenpanel vragen naar hun mening over de huisvestingsplannen van HMC. Dit onderzoek gaat 20 mei van start.

Uw stem doet er toe

Als cliëntenraad vinden wij het belangrijk dat de stem van de patiënt goed doorklinkt bij het ziekenhuis. Want als bekend is wat u belangrijk vindt, kan HMC daar goed rekening mee houden in hun zorgverlening.

Binnenkort gaan we de leden van het panel vragen naar hun mening over de huisvestingsplannen van HMC. Hier vindt u daar meer informatie over: https://www.haaglandenmc.nl/nieuws/hmc-bouwt-aan-zorg-van-de-toekomst

Wilt u uw mening geven over de toekomstplannen van uw ziekenhuis? Word dan nu lid van het Cliëntenpanel van HMC! Rond 20 mei ontvangt u dan via uw email een uitnodiging om aan de enquête over de huisvestingsplannen deel te nemen. Zo helpt u de Cliëntenraad uw mening en belangen te vertegenwoordigen!

eerste enquete clientenpanel

Hoe zit het met de privacy?

Als u zich aanmeldt, vragen wij alleen om uw geboortejaar en postcode te vermelden. Dit wordt gebruikt bij de analyse van de onderzoeksresultaten. Bij het verwerken van de vragenlijsten, koppelen wij uw persoonlijke gegevens nooit aan uw reactie. Wij verwerken uw reactie altijd anoniem. Wij delen uw persoonlijke nooit met derden.

Hoe kunt u meedoen?

U kunt zich opgeven door het invullen van het digitale inschrijfformulier Cliëntenpanel
U bepaalt zelf hoe vaak u meedoet en u kunt op ieder moment stoppen.

Heeft u vragen of suggesties?

Als u vragen of suggesties heeft, kunt u een e-mail sturen aan clientenraadhmc@haaglandenmc.nl. Via dit mailadres kunt u zich ook afmelden.