Kunst in HMC

Kunst is een bijzonder onderdeel van de zorg in HMC, waaraan we veel aandacht besteden.
Wie stilstaat bij een foto of schilderij, ontsnapt even aan de realiteit. Kunst in een ziekenhuis nodigt uit om te kijken en geeft afleiding. Kunst kan ook rust geven.

Printknop

kunst warffemius
Afbeelding: Piet Warffemius, acryl op papier, uit de Luang Prabang-serie (2013-2015)

Vaste collectie

HMC heeft een vaste kunstcollectie die we grotendeels vóór 1995 hebben aangekocht. Ieder jaar vullen we de collectie aan met een zorgvuldige keuze voor een of meer kunstwerken. Soms krijgen we een kunstwerk als schenking, soms schaffen we het aan vanuit een relatief klein budget.

Exposities

Iedere drie maanden stelt HMC nieuwe exposities samen met kunst van zowel professionele als amateurkunstenaars. Zij tonen hun werk en bieden dit eventueel te koop aan. Het werk is te zien in de vitrines en de gangen van de poliklinieken en verpleegafdelingen. Onze patiënten, bezoekers en medewerkers waarderen de exposities al jarenlang.

Bekijk het overzicht van de exposities in onze locaties:

Kunstcommissie

De kunstcommissie van HMC bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers en HMC-medewerkers. Wij helpen bij de inrichting en aankleding van de ruimtes met kunst, in samenwerking met de kunstenaars die in HMC exposeren.

Samenwerking

We maken graag verbinding met organisaties in de omgeving van HMC om samen mooie exposities of andere kunstzinnige initiatieven vorm te geven. Denk aan een expositie van werken van middelbare school-leerlingen, een expositie van een kunstopleiding of een muziekuitvoering door een vereniging. We staan open voor uw suggesties. Heeft u een goed idee? Neem dan contact met ons op via kunstcommissie@haaglandenmc.nl.

Contact

Heeft u interesse om te exposeren? Wilt u meer weten over een kunstwerk? Wilt u een kunstwerk schenken? Of heeft u een andere vraag over onze kunstcollectie? Stuur dan een e-mail aan kunstcommissie@haaglandenmc.nl.

Bekijk de voorwaarden voor onze exposities