Zorgmedewerkers dragen mondneusmasker binnen 1,5 meter

15 september 2020

Zorgmedewerkers van HMC dragen binnen anderhalve meter voortaan een chirurgisch mondneusmasker. Aanleiding voor deze extra voorzorgsmaatregel is het feit dat een aantal medewerkers op de afdeling CCU en de verpleegafdeling cardiologie positief is getest op Covid-19.

Medewerkers en patiënten die in direct contact zijn geweest met een besmet persoon worden geïnformeerd. Medewerkers worden getest en blijven bij klachten thuis. Bent u afgelopen week in HMC op de CCU of verpleegafdeling cardiologie geweest, bent u nog niet gebeld door HMC en heeft u wel klachten? Neem dan contact op met de GGD om u te laten testen.

Het aantal besmettingen met Covid-19 neemt landelijk toe. In Den Haag is een relatief hoge stijging zichtbaar. Het coronavirus komt daarmee ook in ons ziekenhuis weer dichterbij. Met deze aangescherpte maatregel waarborgen we nog beter de veiligheid van onze patiënten en medewerkers. Zo waarborgen we de continuïteit van de zorg. Iedereen kan in HMC voor alle zorg gewoon terecht.

Protocollen
Naast het invoeren van deze extra voorzorgsmaatregel blijven alle bestaande protocollen in HMC van kracht. Zo blijven medewerkers al bij milde klachten thuis en worden zij eerst getest voordat zij weer aan het werk kunnen. Het dragen van het mondneusmasker is niet ter vervanging van de anderhalve meter afstand, maar een extra stap om de veiligheid van patiënten en medewerkers te waarborgen.