Werkbezoek van wethouder Karsten Klein aan locatie Westeinde

16 september 2016

Donderdag 8 september jl. bezocht de heer Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens van de Gemeente Den Haag onze locatie Westeinde. Tijdens dit werkbezoek ging speciale aandacht uit naar de oncologie, radiologie en spoedeisende hulp.

De wethouder was zeer enthousiast over het bezoek en de gesprekken met alle betrokkenen. Tot slot schudde hij nog, als voormalig wethouder van Sport, de hand van onze bronzen Olympische medaille winnares, Anicka van Emden.

Wethouder Klein sprak uitgebreid met oncologisch chirurg Onno Guicherit, onder andere over onze samenwerking met het LUMC in het UKC Leiden | Den Haag en over hoe wij bij de organisatie van het Oncologisch Centrum het zorgproces centraal stellen. Ook werd de afdeling radiotherapie bezocht.

Met radioloog Lodewijk Cobben ging Karsten Klein in gesprek over de radiologie. Inhoudelijk is met name gesproken over hoe de radiologie in ons ziekenhuis aansluit bij de profielen van de locaties. In MCH-Bronovo lopen wij voorop met het toepassen van radiologie in behandelingen, zo werken wij met diverse radiologische interventietechnieken waarmee via een kleine opening in de huid met een dunne katheter toegang wordt verkregen tot bloedvaten en organen.

Daarna bezocht de wethouder onder anderen samen met Frans de Voeght de SEH; qua patiënten aantal de grootste van Nederland. De uitstekende ketensamenwerking tussen de SEH en de ambulancedienst kwam ter sprake. Frans lichtte toe hoe wij een scheiding maken tussen de complexe en de laag urgente zorg en dat wij beschikken over twee traumakamers, waardoor een snelle diagnosestelling en behandeling van traumaslachtoffers mogelijk zijn.

Uiteraard sprak Karsten Klein uitgebreid met onze raad van bestuur en het stafbestuur. Ook Ton van Dijk, directeur van GGD Haaglanden was bij het bezoek aanwezig.