Wereldkankerdag in HMC Antoniushove voorziet in behoefte

5 februari 2018

4 februari was Wereldkankerdag en daar werd in HMC Antoniushove uitgebreid aandacht aan besteed. Het programma in Leidschendam, gericht op het omgaan met kanker en met je omgeving, trok ruim 35 bezoekers. De middag bestond uit een lezing van een verpleegkundige die zelf borstkanker heeft gehad, een workshop met een psycholoog en een groepswandeling onder leiding van een natuurgids.

Echt contact
Organisator Rigtje Smid kijkt met veel voldoening terug op de dag: “Er waren mensen van alle leeftijden, twintigers, zestigers en alles daar tussen in. Sommige waren zelfs vanuit Breda gekomen, omdat het thema hen zo aansprak. Veel bezoekers hadden ook iemand uit hun omgeving meegenomen: een vriendin, partner of familieleden. Leuk om te zien was dat mensen actief meededen aan de gesprekken en dat er echt contact was. Na de wandeling in de omgeving, waar ook zo’n beetje iedereen aan meedeed, kwamen mensen weer terug om na te praten en telefoonnummers uit te wisselen. Daar ben ik zo blij mee. Dat is waar we het voor doen.”

Informatieplein Oncologie
Rigtje Smid is coördinator van het Informatieplein Oncologie van HMC Antoniushove. Hier kunnen mensen met kanker en hun naasten terecht voor betrouwbare informatie, een luisterend oor en een divers activiteitenprogramma. Ook als de behandeling niet in HMC plaatsvindt.