Wereldkankerdag 2018 in HMC Antoniushove

4 januari 2018

oncologie_780.png

Op zondag 4 februari is het Wereldkankerdag, een dag waarop mensen in de hele wereld stilstaan bij kanker. HMC doet mee met een interactief programma voor patiënten en hun naasten. U bent van harte welkom op het Informatieplein Oncologie in HMC Antoniushove in Leidschendam.

Het programma

Inloopcafé

12.00 uur Inloopcafé op het Informatieplein Oncologie in HMC Antoniushove. Maak kennis met de activiteiten en de mensen van het Informatieplein Oncologie. Voor koffie/thee en iets lekkers wordt gezorgd.

kankermarathonHet verhaal van Mirjam Graat

12.15 uur Mirjam Graat vertelt over de tijd dat zij borstkanker had. Zij is verpleegkundige in HMC, fervent hardloopster en schreef over al deze zaken een inspirerend boek, waar ook om gelachen kan worden: Mijn kankermarathon.

 

Workshop omgaan met kanker

13.00 uur Workshop ‘Omgaan met kanker’. Samen met psychologen en ervaringsdeskundigen gaan we aan de slag met vragen als: Wat kun je doen om in gesprek te blijven met je omgeving? Hoe kun je iemand met kanker helpen? Deze workshop is bedoeld voor zowel patiënten als hun naasten.

wandelen met maupWandelen met rasverteller Maup

13.45 uur Wandelen met Maup. Samen met wandelgids en rasverteller Maup (Maurits Burgers) uitwaaien in de omgeving van het ziekenhuis. Maup laat je anders kijken naar natuur en architectuur en zet hoofd en lichaam in beweging. Het is de aftrap van een reeks van zes wandelingen, gesponsord door Bewegen tegen Kanker. Er kunnen maximaal 25 mensen mee, dus opgeven is raadzaam: infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl

Alle activiteiten vinden plaats op/vanaf het Informatieplein Oncologie in HMC Antoniushove, Leidschendam. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld: infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl

Meer informatie inwinnen kan bij Rigtje Smid van het Informatieplein Oncologie: 088 - 979 40 05

Zie ook