Vrijdag 1 december: gratis testen op hiv

30 november 2017

wereld aids dag hmc

Vrijdag 1 december is het Wereld Aids Dag. Op deze jaarlijkse dag staat de strijd tegen hiv/aids in de schijnwerpers en wordt opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids.

 

GGD Gezondheidsbus op het Plein in Den Haag

HMC gaat in samenwerking met het Centrum Seksuele gezondheid van de GGD en het Hagaziekenhuis op 1 december gratis testen op hiv op het Plein in Den Haag. Tussen 11.00 en 17.00 uur kunnen mensen anoniem bij de speciale GGD Gezondheidsbus terecht voor een snelle gratis test.

Informatie over hiv

De test wordt afgenomen door middel van een vingerprik en binnen twintig minuten is de uitslag bekend. In de bus is ook allerlei informatie over hiv verkrijgbaar. Het is belangrijk dat een hiv-infectie tijdig wordt ontdekt en behandeld. Dat voorkomt namelijk de afbraak van het immuunsysteem en geeft mensen met hiv een normale levensverwachting.

HMC is een erkend behandelcentrum voor hiv. U kunt hier terecht voor begeleiding en behandeling van een hiv-infectie. Ons behandelteam heeft jarenlange ervaring met de zorg voor patiënten met hiv.

Zie ook