Versoepelingen in HMC: mondkapje op binnen 1,5 meter

1 april 2022

De meeste coronamaatregelen in Nederland zijn losgelaten en er liggen al langere tijd minder Covid-patiënten in ons ziekenhuis. Ook in HMC wordt steeds meer mogelijk. We laten daarom vanaf 4 april enkele maatregelen los. We vragen nog wel om u aan enkele regels te houden, zodat het ziekenhuis voor iedereen een zo veilig mogelijke plek blijft.

Dit zijn de belangrijkste maatregelen in HMC vanaf maandag 4 april:

Mondkapje op binnen 1,5 meter
We blijven in HMC 1,5 meter afstand houden. Vanaf maandag 4 april is het voor patiënten en bezoekers niet meer verplicht om een mondkapje te dragen als 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Dit geldt dus voor de openbare ruimtes van HMC, zoals de centrale hal, de gangen en de wachtkamers.

Op de Spoedeisende Hulp, de huisartsenpost en de verpleegafdelingen draagt iedereen een mondkapje. In de regel is het daar zo druk dat het onmogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Zo houden we het veilig voor de medewerker en de patiënt. Op de polikliniek zal in ieder geval bij lichamelijk onderzoek (of als de 1,5 m niet kan worden gewaarborgd) een mondkapje door patiënt en medewerker worden gedragen.

Bij de hoofdingangen en op poliklinieken en verpleegafdelingen kunt u een mondkapje pakken.

Bezoekregeling: 2 bezoekers tegelijkertijd
Vanaf maandag 4 april mogen patiënten weer meer bezoekers ontvangen. Een patiënt mag maximaal 2 bezoekers tegelijkertijd ontvangen. Op de verpleegafdelingen dragen bezoekers en medewerkers een mondkapje. Op de Intensive Care gelden nog aangepaste bezoektijden.

Begeleiders in HMC
Er mag maximaal één begeleider mee bij een bezoek aan de polikliniek. Een mondkapje is niet nodig bij bezoek aan de polikliniek als 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Geen handen schudden
Sinds de coronacrisis schudden we in HMC geen handen meer.