Versoepelingen in HMC: mondkapje blijft op binnen 1,5 meter

25 juni 2021


Door de daling van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen en de stijging van het aantal gevaccineerde mensen, wordt er steeds meer mogelijk. Dat geldt ook in HMC. We laten daarom per maandag 28 juni enkele maatregelen los.

De belangrijkste maatregelen in HMC vanaf maandag 28 juni op een rij:

Mondkapje op binnen 1,5 meter
Vanaf maandag 28 juni is het voor patiënten en bezoekers niet meer verplicht om een mondkapje te dragen als 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Dit geldt dus voor de openbare ruimtes van HMC, zoals de centrale hal, de gangen, poliklinieken en de wachtkamers.

Bij patiëntencontact en in andere situaties waarbij geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, dragen zowel medewerker als patiënt altijd een mondkapje. Dit geldt ook als je al gevaccineerd bent.

Ook op de Spoedeisende Hulp blijft een masker verplicht voor iedereen. In de regel is het daar zo druk dat het onmogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Zo houden we het veilig voor de medewerker en de patiënt.

Bezoekregeling: één bezoeker tegelijkertijd aan bed
Vanaf aanstaande maandag mogen patiënten meerdere bezoekers per dag ontvangen. Voorwaarde is wel dat er steeds maar één bezoeker tegelijkertijd bij de patiënt is en dat die bezoeker op de meerpersoons patiëntenkamers een mondkapje draagt. Die bezoeker mag eventueel één kind tot 18 jaar meenemen. Op de Intensive Care gelden voorlopig nog aangepaste bezoektijden.

Begeleiders in HMC
Er mag maximaal een begeleider mee bij een bezoek aan de polikliniek. Een mondkapje is niet nodig bij bezoek aan de polikliniek als 1,5 meter gewaarborgd blijft.