Vernieuwd poliplein geopend in HMC Westeinde

21 januari 2019

Er is een nieuw poliplein geopend op de begane grond van HMC Westeinde. Hier kunnen patiënten terecht op de poliklinieken Chirurgie, Orthopedie, Plastische Chirurgie, Urologie, Wondpoli en Gipskamer.

Reden voor de verbouwing van het poliplein is een uitbreiding van de Spoedeisende Hulp in HMC Westeinde: “Hierdoor was er een ‘hap’ uit de Gipskamer genomen, waardoor een grootschalige verbouwing nodig was om het poliplein goed te organiseren”, vertelt projectleider Quirina Koehler, die tevens projectleider van de verbouwing was. “En we waren ook wel toe aan een nieuw, fris poliplein, want het oude poliplein was ruim twintig jaar oud.” Naast 19 mooie algemene spreekkamers zijn er drie functieonderzoekkamers voor de poli Urologie, zes gipskamers (waarvan één korsetkamer) en vier kamers voor de Wondpoli.

Routes

Op het nieuwe poliplein is er één grote wachtkamer, in tegenstelling tot verschillende wachtkamers voor elke poli. Koehler: “Waardoor we flexibel en efficiënt gebruik maken van de beschikbare ruimte.” De verbouwing heeft een half jaar geduurd, waardoor de poli’s tijdelijk naar andere afdelingen werden verhuisd. Dat is nu voorbij: u vindt de poli’s Chirurgie, Orthopedie, Plastische Chirurgie, Wondpoli en Gipskamer via route rood, de poli Urologie vindt u via route blauw.