Veel belangstelling voor eerste informatiebijeenkomst toekomst HMC

31 januari 2019

De informatiebijeenkomst voor omwonenden van HMC Bronovo over de toekomst van HMC is gisteren drukbezocht. Ruim 300 ‘buren van HMC Bronovo’ zochten een plek in het auditorium van HMC Bronovo.

‘Vorige week hebben we de koers van de toekomst van HMC bekend gemaakt. Wij willen graag in gesprek blijven en luisteren naar de zorgen of suggesties van alle betrokkenen. Daarom zijn wij direct van start gegaan met het organiseren van informatiebijeenkomsten voor de omwonenden van alle HMC-locaties’, aldus bestuursvoorzitter Paul Doop die samen met cardioloog Bastiaan Sorgdrager deze avond aanwezig was voor het beantwoorden van de vragen.

In dialoog met elkaar

Veel vragen van de Benoordenhouters gingen over het inrichten van HMC Bronovo als weekziekenhuis en de gevolgen voor de zorg in hun wijk als het gebouw van HMC Bronovo in de toekomst wordt gesloten. ‘Voor alle zorg die u nu in HMC krijgt, kunt u straks ook nog gewoon bij ons terecht, benadrukt Bastiaan Sorgdrager. Bij uw vertrouwde arts en behandelteam. Wel kan het zijn dat u in de toekomst zorg op een andere HMC-locatie gaat krijgen. Wij informeren u daar dan op tijd over’.

‘Vanavond is voor ons een avond van luisteren. Wij realiseren ons dat al onze antwoorden niet altijd bevredigend zijn maar wij willen weten wat er speelt. Adviezen en suggesties die uit informatiebijeenkomsten en dialoogtafels komen, zullen we zorgvuldig meewegen in de definitieve besluitvorming over de koers van HMC’.

Op de hoogte blijven?

Ook voor omwonenden van HMC Antoniushove en HMC Westeinde zijn informatiebijeenkomsten georganiseerd. Op dit moment onderzoeken we of ook andere mensen uit ons verzorgingsgebied interesse hebben in zo’n informatiesessie. Na de informatiebijeenkomsten gaan we de wijken in en volgen Dialoogtafels per onderwerp.
Heeft u interesse in een informatiebijeenkomst, heeft u een vraag of een idee voor een Dialoogtafel? Mailt u dan naar toekomst@haaglandenmc.nl.