Ga naar deze pagina voor maatregelen en laatste nieuws over Corona / Covid-19

Twee medewerkers van HMC in thuisisolatie

13 maart 2020

Twee medewerkers van HMC in thuisisolatie

In HMC zijn twee medewerkers besmet met het coronavirus. Er zijn geen nieuwe besmette patiënten bijgekomen na de eerste patiënt die nog in het ziekenhuis ligt in strikte isolatie. Verder is HMC bezig om afspraken voor niet strikt noodzakelijke medische zorg af te zeggen en beperken we bezoek tot maximaal twee mensen per patiënt.

Twee medewerkers van HMC zijn positief getest op het coronavirus (Covid-19). Ze verblijven thuis in isolatie. De medewerkers hebben contact gehad met patiënten. Deze patiënten zijn in beeld en HMC is bezig hen telefonisch op de hoogte te stellen. De patiënten wordt gevraagd te letten op koorts en luchtwegklachten. De GGD monitort vervolgens hun situatie.

De collega’s die direct contact hebben gehad met de positief geteste medewerkers en zelf klachten hebben, zijn getest en blijven thuis totdat de uitslag bekend is.

Afzeggen afspraken
HMC is momenteel ook bezig om zorgafspraken zonder acute medische noodzaak zoveel mogelijk af te zeggen. Zo beperken we het aantal mensen dat het ziekenhuis binnenkomt en maken we ruimte en personeel vrij om mensen met (verdenking op) coronavirus op te vangen.

Dit betekent het volgende:

  • Wij bellen alle afspraken af waar geen acute medische noodzaak voor is. Dit betreft vooral poliklinische afspraken en operaties waar geen directe medische noodzaak voor bestaat;
  • Wij laten, als dat kan, patiënten niet voor een uitslag of herhaalconsult naar het ziekenhuis komen. Patiënten zullen zoveel mogelijk worden gebeld;
  • Wij beperken diagnostische onderzoeken zoals lab- en radiologisch onderzoek tot de direct medisch noodzakelijke onderzoeken.

Voor spoedgevallen blijft het ziekenhuis 24/7 bereikbaar.

Maximaal twee bezoekers
HMC ontvangt vanaf nu verder zo min mogelijk bezoekers in HMC. Zo beschermen we patiënten en medewerkers tegen het coronavirus. Dit betekent onder meer:

  • Opgenomen patiënten mogen maximaal twee bezoekers per dag ontvangen;
  • Patiënten op de polikliniek en SEH mogen maximaal één begeleider meenemen;
  • Alle voorlichtingsbijeenkomsten voor patiënten in HMC worden geannuleerd.

Om vervelende situaties te voorkomen, vragen we iedereen het toegestane bezoek goed af te stemmen met alle naasten. 

Coronavirus: wat moet u weten?
Welke voorzorgs)maatregelen treft HMC en wat moet u weten en doen? Volg hier onze liveblog voor recente ontwikkelingen en bekijk onze veelgestelde vragen

Voor alle informatie over het coronavirus verwijzen wij naar het RIVM