Coronavirus: wat moet u weten?

Twee jaar Informatieplein Oncologie

9 oktober 2019

Het Informatieplein Oncologie van HMC bestaat twee jaar. Dat wilde het team niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom was er op woensdag 9 oktober een speciale bijeenkomst met een gastoptreden van Marc de Hond (theatermaker én ervaringsdeskundige).

Speciale dank ging tijdens de bijeenkomst naar de vrijwilligers van het informatieplein. ‘Zonder hen zou het Informatieplein er niet zijn’, aldus coördinator Rigtje Smid.

Marc de Hond vertelde niet alleen met een lach en een (net niet geplengde) traan over zijn eigen ervaringen, maar ging ook uitgebreid in gesprek met de mensen in de zaal. Mensen die, net als hij, allemaal geconfronteerd zijn met kanker.

Ingrijpende gevolgen
Kanker heeft ingrijpende gevolgen. Niet alleen voor diegene die aan deze vreselijke ziekte lijdt, maar ook voor familie en vrienden. Daarom luisteren de medewerkers naar hun verhalen en helpen patiënten en hun dierbaren om helder te krijgen waar men behoefte aan heeft.

Het Informatieplein Oncologie staat open voor patiënten én hun naasten, tijdens en na de behandeling. Iedereen is welkom, het maakt niet uit waar patiënten in behandeling zijn.

1600 mensen
De afgelopen twee jaar bezochten ruim 1600 mensen dit informatieplein. Kijk hier voor meer informatie.