Symposium Ziekenhuisgeneeskunde bij het HMC (Haaglanden Medisch Centrum)

26 september 2016

In samenwerking met de Vereniging voor Ziekenhuisgeneeskunde (VvZG) organiseerde het HMC op vrijdag 23 september het jaarlijkse Symposium Ziekenhuisgeneeskunde.

Iedereen die affiniteit heeft met Ziekenhuisgeneeskunde was uitgenodigd voor het interessante programma. De dagvoorzitter was Willem Geerlings, een oude bekende van HMC. Tot 1 oktober 2014 was hij voorzitter van de raad van bestuur van het HMC, toen nog onder de naam MCH-Bronovo. Andere sprekers waren prof. dr. Rob van Marum (Jeroen Bosch Ziekenhuis). Hij vertelde over de verwachte rol van ziekenhuisartsen bij het terugdringen van polyfarmacie bij oudere patiënten. Mevrouw Nancy Dixon, internationaal expert op het gebied van Clinical Governance, vertelde over de uitdagingen die de ziekenhuisartsen kunnen verwachten bij het verbeteren van de kwaliteit van patiëntzorg. De afstuderende ziekenhuisartsen hielden deze middag een presentatie over hun kwaliteitsverbeterproject, het Meesterstuk.

Bij deze feliciteren wij onze ziekenhuisartsen die de opleiding als eerste met succes hebben afgerond: Marjolein de Boom, Rosssana Gugliano en Patrick Leemans.