Sportieve SEH-zorgverleners rennen estafette voor onderzoek

27 mei 2022

Vanochtend om 8.30 uur begonnen vijftien sportieve Spoedeisende Hulp-verpleegkundigen en –artsen van HMC aan een estafetteloop van 75 km. Startpunt: de Spoedeisende Hulp van HMC Westeinde. Doel van de estafette, onderdeel van de landelijke SGO run, is zo veel mogelijk geld ophalen voor het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoek Fonds (SGO Fonds).

Vandaag heeft de zesde landelijke SGO run plaats. Zorgverleners van ziekenhuizen uit het hele land doen mee, zo ook vijftien SEH-verpleegkundigen en –artsen van HMC. Om beurten rennen zij vandaag een aantal kilometer, in totaal 75 km. De één loopt wat langer dan de ander, maar met elkaar gaan zij er volledig voor. De sportievelingen werken zich momenteel in het zweet, ze rennen door de Haagse regio langs verschillende bekende Haagse locaties. Waarbij ook langs de HMC locatie Bronovo én langs het Haga Ziekenhuis wordt gelopen. Rond 15.30 uur verwachten ze terug te zijn bij HMC Westeinde.

Belangrijk
Ernie de Deckere is spoedeisende hulparts in HMC. Al sinds de eerste editie van de SGO run is hij betrokken bij het evenement en ook vandaag rent hij mee. “Onderzoek naar de Spoedeisende Geneeskunde is ontzettend belangrijk”, vertelt hij. “Maar om onderzoek te kunnen doen, is menskracht nodig. En dat kost geld. Mensen die promoveren bijvoorbeeld, zijn zo’n drie á vier jaar bezig met een onderzoek.”

Betere zorg op de Spoedeisende Hulp is volgens De Deckere alleen maar te bereiken door gedegen onderzoek te doen in dit gebied. “En dus rennen we vandaag om geld in te zamelen. Het lijkt ons mooi om bovenaan de ranglijst van ziekenhuizen te komen op de website van SGO run, want dat betekent dat HMC het meeste geld heeft opgehaald van iedereen.” In totaal werd tot nu toe 40.000 euro opgehaald.

Als je zelf nog een donatie wil doen, dan kan dit via deze link. Wil je het bedrag liever direct willen overmaken ? Dan kan ook, via:
NL36 INGB 0006 4107 81 t.n.v. Stichting Spoedeisende Geneeskunde Onderzoek fonds o.v.v. ‘SGORun team HMC’.

sgo_run_seh.jpg