Sportieve HMC’ers lopen alternatieve City-Pier-City

9 maart 2022

Het was voor Josine, Daniëlle en Mandy flink balen toen zij hoorden dat de Haagse hardloopwedstrijd City-Pier-City in maart niet door zou gaan. Maar de loopschoenen weer terug in de kast zetten? Dat was geen optie. Samen met veel meer sportieve medewerkers van het HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum bedachten ze een alternatieve hardlooproute. Aanstaande zondag 13 maart lopen ze de Bronovo-Pier-Bronovo.

In hun knaloranje hardloopshirts zijn ze niet te missen: kinderverpleegkundigen Josine, Daniëlle en Mandy. Samen met zo’n veertig andere zorgverleners uit het Moeder- en Kindcentrum trainden ze al vier maanden voor de City-Pier-City, toen het bericht kwam dat de wedstrijd werd verzet naar september. “Een behoorlijke teleurstelling”, vertelt Mandy. “We waren zo lekker bezig en hadden allemaal rekening gehouden met die wedstrijd in maart. En in september hadden veel collega’s al vakanties of andere dingen gepland, dus besloten we dat we alsnog een wedstrijd wilden rennen in maart. Op eigen houtje.”

josiene_danielle_mandy_mkc.jpgHet idee voor de alternatieve loop kwam van collega Mirjam Graat. Vrijwel iedereen in de WhatsApp groep – een groep met maar liefst veertig sportieve zorgverleners uit het Moeder- en Kindcentrum die met elkaar hun tips en motivatie delen – was enthousiast over deze Bronovo-Pier-Bronovo loop. En dus ging het trainen gestaag door. De één oefende voor de 5-kilometer, de ander voor de 10-kilometer. Aanstaande zondag om 11.00 uur starten de sportievelingen bij het Maurits Kiekpad in Den Haag, vlakbij HMC Bronovo.

“Er is door de organisatoren voor deze HMC-locatie gekozen omdat de omgeving er rustig is”, legt Mandy uit. “Als we bijvoorbeeld bij HMC Westeinde zouden starten, moesten we de hele stad door. Dat is niet te realiseren met veertig man.”

Motivatie
Josine zat recent een week thuis met corona. Toen ze weer was hersteld ging het trainen iets minder soepel dan normaal. “M’n conditie moest ik weer even opbouwen”, vertelt ze lachend. “Als ik in mijn eentje zou deelnemen, weet ik niet of ik door was gegaan. Maar dat is het mooie van dat we dit met elkáár doen: ik blijf gemotiveerd. Opgeven is geen optie!”

Danielle vult aan. “Het is leuk om met z’n allen te werken aan een gezamenlijk doel. De organisatoren stimuleren in de appgroep heel erg om te trainen en dat doel te bereiken. Zelf volleybal ik twee, drie keer per week. Een echte hardloper ben ik eigenlijk niet, maar door collega’s raakte ik toch gemotiveerd om mee te doen aan deze loop.”

Bewegen 
Met de hardloopwedstrijd willen de HMC’ers bovendien het signaal afgeven dat bewegen goed voor je is. “In maatschappelijk opzicht vinden wij het belangrijk om een voorbeeldfunctie aan te nemen voor onze doelgroep: kinderen”, vertelt Josine.

In de toekomst willen de collega’s van het HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum vaker sportieve activiteiten organiseren. Mandy: “Een aantal collega’s kon nu niet meedoen, omdat ze een knieblessure hadden of omdat hardlopen gewoon écht niets voor ze is. Door de volgende keer een ander soort wedstrijd of toernooi te houden, geven we iedereen de kans om lekker fanatiek te zijn. En het is ook nog eens superleuk om op deze manier collega’s beter te leren kennen!”

Wil je de hardlopers zondag aan komen moedigen? De route vind je hier. De hardlopers vertrekken om 11.00 uur en komen rond 12.15 – 12.30 uur over de finish.