SEH van HMC Westeinde officieel geopend door burgemeester Krikke

19 januari 2018

Vandaag opende burgemeester Pauline Krikke officieel onze nieuwe Spoedeisende Hulp in HMC Westeinde. Onder grote belangstelling duwde zij – samen met Frans de Voeght, zorgmanager SEH, Rianne Lam, SEH-verpleegkundige, Ernie de Deckere, voorzitter vakgroep SEH en Jet Quarles van Ufford, radioloog en voorzitter van de medische staf – symbolisch een brancard uit 1900 door een deur naar onze gloednieuwe SEH.

“Gelukkig is in ons land een Spoedeisende Hulp een plek waar je ook echt hulp krijgt”, sprak burgemeester Pauline Krikke vlak voor de openingshandeling. Eerder bezocht zij de SEH al, toen die nog in aanbouw was. “Hier werken mensen die weten waar ze het over hebben en die zo snel en efficiënt mogelijk zorgen dat jij weer jezelf wordt, al kan dat ook wat langer duren. Ik ben er trots op dat ik de openingshandeling mag verrichten van zo’n mooie SEH, waarvan ik zeker weet dat al onze Hagenaren – en mensen van daarbuiten – in goede handen zijn.”

Naast de officiële openingshandeling was er vandaag ook een informatiemarkt. Van 14.00 tot 18.00 uur was het continu gezellig druk in de centrale hal van HMC Westeinde. Voor de deur stond een ambulance uit 1976 (van het Nationaal Ambulance en Eerste Hulpmuseum), naast een moderne gele ambulance van de GGD ambulancedienst. Binnen informeerde de GGD Haaglanden bezoekers over verschillende voorlichtingsprojecten: van gezonde voeding voor kinderen tot tips voor ouders met een puber en campagnes over CVA, burgerhulpverleners en ‘Herken een hartaanval’.

De SEH-artsen zorgden voor een rondleiding over een deel van de SEH en zij demonstreerden reanimaties. Bij de kinderartsen was een quiz voor kinderen en kon je via virtual reality een kijkje nemen in het menselijk lichaam. Bij de orthopedisch chirurgen, traumachirurgen en gipsmeesters werden armen gegipst en materialen voor de chirurgische reparatie van botbreuken gedemonstreerd.

Ook de afdelingen Cardiologie, Radiologie, de Intensive Care en Anesthesiologie gebruikten deze middag om geïnteresseerden te laten zien hoe de apparatuur op hun afdeling precies werkt. Psychiatrie liet via een computerspel mensen ervaren hoe het is om een delier te hebben en hoe de zorgverlener dit verloop kan beïnvloeden. Patiëntencommunicatie liet de HMC Zorg- en HMC Chatapp zien.

Dankzij de nieuwbouw is de SEH van HMC Westeinde – net als de SEH van HMC Bronovo die in 2017 werd geopend – weer klaar voor de toekomst