Roeien op de Hofvijver voor het Moeder- en Kindcentrum

7 juni 2022

Na twee jaar afwezigheid door corona is de Hofvijver Regatta aanstaande zaterdag terug van weggeweest. En hoe. Het goede doel waarvoor politici, studenten, zorgverleners, ondernemers en andere Hagenaars zich op de Hofvijver in Den Haag ‘in het zweet roeien’ is dit jaar het HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum. “Met de opbrengsten kunnen we moeders, pasgeborenen en kinderen net dat beetje extra bieden”, aldus kinderarts Youri van Berkel.

Ieder jaar verandert de Hofvijver tijdens de Regatta in een roeicircuit waar fanatiekelingen het tegen elkaar opnemen voor het goede doel én strijden om de eerste plaats. Vanwege corona konden de laatste edities helaas niet doorgaan, maar zaterdag (11 juni) belooft het weer een feestje te worden.

Co-sleepers
De opbrengsten van de Hofvijver Regatta gaan dit jaar naar het nieuwe HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum. Met het ingezamelde geld wil HMC graag co-sleepers aanschaffen voor in de gezinssuites. “Co- sleepers zijn bedjes die je tegen het bed van moeder kan aanschuiven”, vertelt Famke Breuker-Loer, zorgmanager op de neo-kraam afdeling van het Moeder- en Kindcentrum. “De bedjes kunnen volledig aan het bed van moeder aangesloten worden. Moeder kan haar kind op deze manier snel troosten, voeden of gewoon even aanraken. Dit bevordert de hechting tussen moeder en kind en zorgt ook voor meer zelfredzaamheid. Hoe fijn is het als je niet op een verpleegkundige hoeft te wachten als je je kind dicht bij je wilt hebben?"

Bewegen
Verschillende teams uit heel Den Haag doen mee aan de roeiwedstrijd, waaronder politici en studenten. Maar ook zorgverleners uit het HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum hebben een team samengesteld. Eén van de roeiers is kinderarts Youri van Berkel, die zelf een aantal jaar roei-ervaring heeft. “Bewegen is gezond en roeien is hartstikke leuk”, vertelt hij. “De combinatie van bewegen, samenwerken, buitenlucht en water is heerlijk. De Hofvijver is natuurlijk een geweldige plek om een keer geroeid te hebben, ik kan me geen betere reden bedenken om in de boot te stappen.”

Ook Youri is blij dat het Moeder- en Kindcentrum dit jaar het goede doel is. “Op onze prachtige nieuwe afdeling is alles voorhanden voor optimale gezinsgerichte en geïntegreerde zorg”, zegt hij. “Met de opbrengsten van dit evenement kunnen we op onze afdeling moeders, pasgeborenen en oudere kinderen net dat beetje extra bieden wat we ze zo gunnen tijdens een vaak moeilijke periode in hun leven.”

HMC-roeiteam
Ook onder anderen kinderartsen Luc Filippini, Ralph Leunissen en Helen Tanger maken deel uit van het HMC-roeiteam. Met laatstgenoemde worden de win-kansen nogal opgekrikt: roeister Helen vertegenwoordigde Nederland tweemaal op de Olympische Spelen en op diverse internationale wedstrijden bij verschillende roeidisciplines.

Wil jij je ook aanmelden voor de Hofvijver Regatta op zaterdag 11 juni? Klik hier om je aan te melden. Sta je liever langs de lijn met een koud drankje? Je bent van harte welkom om de roeiers aan te moedigen!