Paul van Dijkman medeauteur Leidraad Cardiologie en het Cardiovasculair Formularium

10 november 2017

Nederlandse zorgprofessionals die betrokken zijn bij de zorg voor hartpatiënten, van huisartsen, cardiologen tot arts-assistenten, en van physician assistants tot verpleegkundig specialisten, kunnen niet zonder de Leidraad Cardiologie en het Cardiovasculair Formularium. Deze boeken bieden handvatten om een goede diagnose te stellen en daarna de goede therapie te starten. Door nieuwe inzichten en ontwikkelingen op het gebied van de cardiologie hebben beide boeken steeds updates nodig.

HMC-cardioloog en opleider Paul van Dijkman en Hans Bosker (cardiologie Rijnstate, Arnhem) schreven daarom hun zesde editie in 2017 van de Leidraad Cardiologie. Dit boek is primair gericht op de medicus practicus in het ziekenhuis.

Als hoofdredacteur en medeauteur van het Cardiovasculair Formularium heeft Paul van Dijkman de 9e editie geredigeerd. Dit boek is meer gericht op de beschrijving van cardiovasculaire ziektebeelden en farmacologische therapie en is primair gefocussed op de 1e lijn, maar is zeker ook goed te gebruiken in de kliniek. Beide boeken zijn via de boekhandel verkrijgbaar.