Ga naar deze pagina voor maatregelen en laatste nieuws over Corona / Covid-19

Patiënt met coronavirus in isolatie opgenomen in HMC

10 maart 2020

In HMC Westeinde is een patiënt opgenomen die een infectie heeft met het coronavirus (Covid-19). De patiënt is op zaterdagavond binnengekomen bij de Spoedeisende Hulp op locatie HMC Westeinde en direct in isolatie opgenomen.

“Doordat de patiënt met het coronavirus in isolatie ligt en strikte veiligheidsmaatregelen zijn genomen, is er geen besmettingsgevaar voor patiënten, medewerkers of bezoekers. Het is veilig om ons ziekenhuis te bezoeken en de zorg loopt verder gewoon door,” aldus Eliane Leyten, internist-infectioloog van HMC.

Ons team van medisch specialisten op het gebied van infectieziekten monitort continu de situatie. Leyten: “Wij waren goed voorbereid op de ontwikkelingen rond het coronavirus, waarbij ook met het scenario rekening was gehouden dat patiënten met verdenkingen op het coronavirus zich in HMC zou melden. Deze patiënt had luchtwegklachten, maar was niet in contact geweest met een patiënt met corona-infectie en was ook niet in een risicogebied geweest. Omdat we in HMC extra voorzichtig zijn, is de patiënt wel getest en konden wij op tijd maatregelen nemen.”

Er gelden strikte protocollen en we kiezen bewust voor strenge voorzorgsmaatregelen. “Wanneer patiënten zich bij ons melden met luchtwegklachten, dan worden zij in isolatie opgenomen en getest, of zij nu uit een risicogebied komen of niet. Op deze manier beschermen we patiënten, bezoekers en medewerkers zo optimaal mogelijk tegen besmetting.”

Zie hier een overzicht van veel gestelde vragen voor bezoekers en patiënten. Op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen? Volg onze liveblog.

Internist-infectioloog van HMC Luc Gelinck gaf onlangs uitleg over het coronavirus in nieuwsprogramma EenVandaag. Zie hier de video.

Actuele informatie en veel gestelde vragen over het coronavirus staan op de website van het RIVM.