Oud verpleegkundigen ‘De Schakels’ na 60 jaar weer terug in HMC Westeinde

11 september 2019

De telefoon op onze afdeling communicatie gaat over. Het is oud verpleegkundige Rinie van den Akker. ‘Kunnen wij voor de 11e reünie van ‘De Schakels’ nog één keer ons oude Westeinde ziekenhuis bezoeken? ‘De Schakels’ zijn een hecht team van verpleegkundigen die 60 jaar geleden samen de opleiding zijn gestart in het toen nog Joannes de Deo ziekenhuis aan het Westeinde.

‘Natuurlijk zijn jullie welkom! Dan zorgen wij voor een lunch in de Regentenkamer van het oude ziekenhuis’.

Ook wij waren ontroerd toen ze weer op ‘de trap’ poseerden waar ze in 1962 ‘het kruisje’ kregen. Eindelijk het speldje na 3 jaar interne opleiding. ‘We konden ons verhaal bij elkaar kwijt, vertelt Rinie. Dat was heel erg belangrijk’. Vanaf de start van hun opleiding in 1959 zijn ze elkaar blijven volgen.

Tussen de 70 en 80 jaar zijn ze nu. Voor het eerst hebben ze het gevoel dat deze reünie wel eens de laatste kan zijn. Onze oud verpleegkundigen vallen even stil… maar dan klinkt er weer enthousiast rumoer. ‘De Schakels’ gaan vandaag nog naar hun vertrouwde stamcafé. Het Gouden Hooft. Nog meer ondeugende herinneringen ophalen aan de strenge nonnen.

Bedankt ‘Schakels! Voor deze bijzondere terugblik in de geschiedenis van ons ziekenhuis.

afbeelding_video_de_schakels_website.png