Orgito laatste ‘Bronovobaby’

15 juni 2019

Orgito zag gister (vrijdag 14 juni) als laatste baby het levenslicht in HMC Bronovo. Hij werd iets voor 10.30 uur geboren. Hij woog bij zijn geboorte ongeveer 3600 gram.

Het Moeder- en Kindcentrum van Haaglanden Medisch Centrum verhuist dit weekend (14 / 15 juni) van HMC Bronovo naar HMC Westeinde aan de Lijnbaan in Den Haag.

Mama Mandalina en papa Mahmut zijn naast kersverse trotse ouders, ook trots dat hun zoon de laatste baby is die in HMC Bronovo is geboren. De ouders zeggen hierover: 'Orgito is ons vierde kindje. Wij zijn geweldig geholpen. Het is jammer dat het Bronovo sluit, maar gelukkig gaan deze verloskundigen en artsen ook in het Westeinde aan de slag. Het is wel mooi om een stukje geschiedenis te schrijven door deze laatste geboorte in het Bronovo. Een mooi verhaal voor wanneer Orgito groter is.’

Verhuizing naar HMC Westeinde
Veel moeder- en kindzorg is acute zorg. Door deze zorg per dit weekend te centreren in HMC Westeinde biedt HMC patiënten de best mogelijke zorg. Op HMC Westeinde staan 24/7 een gynaecoloog, een kinderarts, een anesthesioloog en OK-medewerkers paraat voor goede moeder- en kindzorg en voor eventuele spoedingrepen. De afdeling Verloskunde in HMC Westeinde is uitgebreid, zodat alle vrouwen die bij HMC willen bevallen, op deze locatie terecht kunnen.

Weekziekenhuis
Per volgende maand wordt ook de Spoedeisende Eerste Hulp (SEH) van HMC Bronovo verplaatst naar HMC Westeinde. HMC Bronovo is vanaf die datum geopend als weekziekenhuis, van 06.00 uur maandagmorgen tot 18.00 uur op vrijdagmiddag. Patiënten kunnen overdag hun vertrouwde poliklinieken blijven bezoeken. In HMC Bronovo vinden vanaf 1 juli alleen nog planbare operaties plaats. Overigens gingen ambulances met levensbedreigende, acute spoedritten al naar HMC Westeinde. Hier verandert niets aan.