Opnieuw Spataderkeurmerk voor HMC-Bronovo

9 september 2016

Patiëntvereniging De Hart&Vaatgroep reikt jaarlijks het Spataderkeurmerk uit aan behandelaars die goede spataderzorg aanbieden. Zo helpen zij patiënten een geïnformeerde keuze te maken voor een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum. Net als voorgaande jaren is dit keurmerk in 2016 toegekend aan HMC Bronovo.

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moeten wij voldoen aan een set van kwaliteitscriteria. Deze criteria heeft de patiëntvereniging ontwikkeld in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en -laboranten. Een van de criteria is bijvoorbeeld dat er vóór een operatie een duplexonderzoek moet zijn uitgevoerd bij 95 tot 100% van de behandelde patiënten. In zo’n onderzoek wordt met echo gekeken naar de bloedvaten en tegelijkertijd met doppler geluisterd naar de bloedstroom. Zo kan de ernst van de spataderen worden vastgesteld.

De Hart&Vaatgroep reikt dit jaar aan 135 behandelaars in Nederland het keurmerk uit. Dit is 63% van de locaties waar spataderzorg wordt geboden.