Ontroerende momenten tijdens opening foto-expositie patiënten met kanker

4 februari 2020

Samen met hun familie, vrienden en kinderen werden vandaag de fotoportretten onthuld van (ex)patiënten met kanker. We waren erbij en onder de indruk van de onverwachte ontroerende momenten.

De foto's met de bijbehorende verhalen geven een indrukwekkend beeld van de kwetsbaarheid en de (veer)kracht van de geportretteerden. "Veerkracht is een rekbaar begrip", schrijft onze oncologisch chirurg Onno Guicherit in het voorwoord van het boekje dat bij deze expositie hoort. "Bij herhaling wordt er een beroep gedaan op onze veerkracht. Meestal is die er, maar soms is de rek eruit"

De fotoexposite 'Veerkracht' is vanaf vandaag te zien op het informatieplein oncologie in HMC Antoniushove.

opening_expo_027.jpg

 

Informatieplein Oncologie voor vragen
Als je kankerpatiënt bent, komt er veel meer op je af dan alleen de medische behandeling. Het Informatieplein Oncologie ondersteunt daarbij. Het informatieplein is onderdeel van HMC Antoniushove en een ontmoetingsplek voor mensen met kanker én familie en naasten. Je kunt vrijblijvend binnenlopen. Ook zijn er maandelijks workshops en informatiebijeenkomsten.
Zie www.informatiepleinoncologie.nl

Samenwerken voor de beste zorg bij kanker
Zorg bij kanker wordt steeds specialistischer en complexer. Om onze patiënten de beste zorg bij kanker te bieden, werkt HMC intensief samen met het LUMC in het Universitair Kanker Centrum Leiden|Den Haag. Daarnaast werkt HMC in de regio samen binnen het in het Regionaal Oncologienetwerk West (RO West). Hierin hebben wij samen met het LUMC en vier andere ziekenhuizen in Zuid-Holland de handen ineen geslagen om de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Dit doen wij o.a. door het delen van kennis en inzichten, het maken van gezamenlijke protocollen, het meewerken aan wetenschappelijk onderzoek en het gezamenlijk bespreken van uitkomsten. Voor patiënten betekent de samenwerking dat zij een optimale behandeling dicht bij huis krijgen. 
Meer informatie: kankerzorg in HMC en www.ro-west.nl