Olga Commandeur geeft workshop in beweegtuin van HMC Bronovo

13 oktober 2016

Op dinsdag 11 oktober gaf Olga Commandeur, bekend van het tv-programma ‘Nederland in Beweging’, een beweegworkshop bij HMC Bronovo speciaal voor direct omwonende ouderen en patiënten. Plaats van handeling was natuurlijk de in april geopende beweegtuin van het ziekenhuis. Olga maakte tijdens de clinic samen met de deelnemers gebruik van de toestellen die in de beweegtuin staan. De clinic werd georganiseerd in het kader van de maand van de vitaliteit. De maand van de vitaliteit is in het leven geroepen om aandacht te vestigen op het feit dat het belangrijk is om als oudere te blijven bewegen zodat je vitaal van lichaam en geest blijft. De aftrap van Olga was passend: “Bewegen is goed voor je brein, we gaan beginnen”.

Een deelneemster aan de clinic gaf met mooie woorden aan wat de essentie is van de beweegworkshop: “Ik zag mijn man vandaag weer stralen en glimlachen. Hij kon ervaren dat hij zelf nog dingen kan doen.” Na alle inspanning werd er voor alle deelnemers een maaltijd geserveerd in het restaurant van het ziekenhuis.

Over de beweegtuin

De HMC Bronovo Beweegtuin is er voor jong en oud, patiënten, revalidanten en wijkbewoners, die in de buitenlucht spierkracht en uithoudingsvermogen wil versterken in combinatie met een gezellig praatje. De tuin is gratis te gebruiken en bereikbaar via de Van Hogenhoucklaan in Den Haag. Het parcours bestaat uit toestellen die voor beginners en gevorderden geschikt zijn. De instructies staan op een bord bij de beweegtuin en zijn gemakkelijk te begrijpen.

Zelfstandig of onder begeleiding

Bewegen kan zelfstandig of met hulp van uw eigen fysiotherapeut of begeleider. Iedere dinsdag en donderdag staat tussen 14.00 en 15.00 uur een begeleider voor u klaar. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.