Nieuwe baas voor HMC! (….voor één dag)

25 januari 2018

Ikenna Unogu, 14 jaar oud en VMBO-leerling van het Rijswijks Lyceum was vandaag voor even de baas van Haaglanden Medisch Centrum (HMC). Hij is één van de 200 leerlingen in Nederland die meedoet aan het project “Baas van Morgen”. Dit is een initiatief van de Stichting JINC waarbij leerlingen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand mogen ervaren hoe het is om de baas van een instelling of bedrijf te zijn.

Ikenna werd ontvangen door Paul Doop, voorzitter van de raad van bestuur van HMC, die het project van harte steunt: ‘Een jongere een dag op de stoel van de baas levert twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor de organisatie en een onvergetelijke ervaring voor de jongere. En het biedt een jongere de kans om zijn of haar perspectief te verbreden’.

Vervolgens liep Ikenna een super bliksemstage bij verschillende afdelingen van HMC Bronovo, waarbij hij van binnenuit kon zien hoe een ziekenhuis werkt. ‘Het is super gaaf om mee te doen en hier een dagje als baas te mogen rondlopen’, aldus Ikenna. ‘Het was echt een leuke, leerzame en interessante dag en de mensen van HMC waren erg aardig! Het programma werd afgesloten met een heerlijke lunch.