Nieuw samenwerkingsverband HMC en mboRijnland

2 september 2019

Nieuw samenwerkingsverband HMC en mboRijnland

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en mboRijnland gaan een uniek samenwerkingsverband aan. Het Haagse ziekenhuis en de onderwijsinstelling hebben een maatwerkopleiding tot doktersassistent samengesteld die voor het eerst volledig uit medewerkers van HMC bestaat. Ruim twintig HMC’ers, variërend tussen de 25 en 60 jaar, zijn vandaag (maandag 2 september) begonnen aan deze tweejarige opleiding.

De HMC-medewerkers werken momenteel op verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis, als onder meer spreekuur-assistent of secretaresse.

‘Door dit samenwerkingsverband met mboRijnland geven we de medewerkers een kans om door te groeien en zich verder te ontwikkelen’, aldus Norbert Hoefsmit, voorzitter Raad van Bestuur HMC: ‘Ik ben trots op onze medewerkers dat zij deze stap durven te nemen. Het is niet zomaar iets om weer met een opleiding te beginnen en ernaast gewoon te blijven werken.’

Over het samenwerkingsverband zegt Otto Jelsma, voorzitter College van Bestuur mboRijnland: ‘Ik ben trots dat we als mboRijnland op deze manier kunnen bijdragen aan het opleiden van deze medewerkers en dit samen met de instelling vormgeven. Dit past bij het uitgangspunt van mboRijnland waarin het leven lang ontwikkelen ook centraal staat.”

Opleiding
De opleiding tot doktersassistent is een maatwerktraject en wordt in twee jaar aangeboden. De HMC-medewerkers hebben elke maandag les op de locatie Breestraat van mboRijnland in Leiden. De HMC-medewerkers worden op de eigen werkplek begeleid en krijgen hier de kans om verder te groeien en zich (eventueel) te specialiseren.

MboRijnland heeft ook een reguliere opleiding tot doktersassistent, waar ook geregeld medewerkers van HMC aan deelnamen. Het is voor het eerst dat er een jaargang start met alleen medewerkers van het Haagse ziekenhuis.

Getekend 
Vertegenwoordigers van mboRijnland en HMC hebben vandaag, na de eerste ‘schooldag’, hun handtekeningen gezet om het samenwerkingsverband te bekrachtigen.