Minister Tamara van Ark op werkbezoek in HMC

25 augustus 2020

Afgelopen maandag kwam minister voor Medische Zorg en Sport, Tamara van Ark, op werkbezoek in Haaglanden Medisch centrum (HMC). We leidden haar een middag rond en gaven haar een inkijkje in het werk van de IC-, SEH- en transferverpleegkundigen, op basis van een programma met het motto ‘Zorgen doen we samen met liefde en lef’.

Verpleegkundigen Jeroen, Marka en Kim lieten de minister hun mooie en waardevolle werk zien en gaven haar een indruk van wat er speelt in de zorg. En kwamen in gesprek over de complexiteit van het werk, de teamgeest, verplicht papierwerk, en wat er nodig is om patiënten echt te kunnen helpen. De minister sloot haar bezoek af met een gesprek met de raad van bestuur.

De minister meldt op haar LinkedIn hierover: ‘Ik vond het hartverwarmend hoe ze daar over vertelden. Natuurlijk heb ik met hen ook gehad over de impact die corona heeft op hun werk en over het breed belonen van zorgmedewerkers. Maar ook gesproken over hoe de medezeggenschap van verpleegkundigen verbeterd zou moeten worden en wat er moet gebeuren om patiënten betere zorg binnen en buiten het ziekenhuis te geven. Dank voor jullie tijd, uitleg en mooie verhalen’

vws van ark mch westeinde pnh5888

 

vws_van_ark_mch_westeinde_pnh5568.jpg

 

vws_van_ark_mch_westeinde_phn3162.jpg

vws_van_ark_mch_westeinde_pnh5627.jpg