Coronavirus: wat moet u weten?

Medewerkers HMC Westeinde voeren actie op 17 oktober

11 oktober 2019

Op donderdag 17 oktober gaan medewerkers van Haaglanden Medisch Centrum, locatie Westeinde, actievoeren voor een betere cao. Dit is door het actiecomité van het HMC en de vakverenigingen aangekondigd. Medewerkers van een bepaald aantal afdelingen op locatie Westeinde gaan een zondagdienst draaien. Spoedzorg en zorg op de overige afdelingen gaat gewoon door.

Medewerkers van een aantal afdelingen werken op 17 oktober alsof het zondag is. Niet alle afspraken op deze dag kunnen daardoor doorgaan. Patiënten van wie de afspraak vervalt, krijgen hiervan persoonlijk een bericht. Afspraken die niet worden afgebeld, gaan dus gewoon door.

Spoedzorg gaat door

De Spoedeisende Hulp blijft open en spoedpatiënten worden altijd geholpen. Dit geldt ook voor bevallingen. Patiënten die al zijn opgenomen krijgen de zorg die ze van ons gewend zijn. De bezoekuren blijven zoals normaal. Ook afspraken op overige afdelingen gaan gewoon door.

Gevolgen

Wij geven onze medewerkers de ruimte om actie te voeren. Tegelijk doen wij er alles aan om overlast voor onze patiënten zoveel mogelijk te voorkomen.

Momenteel inventariseren wij de gevolgen van de aangekondigde actie. Zodra hierover nieuws is zullen wij dit via onze website direct laten weten.