Medewerkers HMC morgen in actie voor een betere cao

19 november 2019

Morgen, woensdag 20 november, voeren medewerkers van de drie locaties van Haaglanden Medisch Centrum actie voor een betere cao. Dit betekent dat medewerkers van HMC Antoniushove, HMC Bronovo en HMC Westeinde morgen zogeheten ‘zondagsdiensten’ draaien.

Gevolgen voor uw afspraak?
Als deze actiedag gevolgen heeft voor uw afspraak bij HMC, dan wordt u daar persoonlijk over geïnformeerd. Wanneer u geen bericht ontvangt, dan gaat uw afspraak door.

Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met de afdeling waar u een afspraak heeft. Het telefoonnummer staat op uw afspraakbevestiging.

Spoedeisende Hulp open
De Spoedeisende Hulp blijft open en spoedpatiënten worden altijd geholpen. Ook voor bevallingen kunnen mensen gewoon bij ons terecht.

Patiënten die al zijn opgenomen krijgen de zorg die ze van ons gewend zijn en zijn gewoon tijdens de bezoekuren te bezoeken.

Oncologische zorg
Tijdens de actiedag op 20 november gaat de Oncologische zorg aan patiënten ook gewoon door.

‘Van de nood een deugd’
Hoe de actiedag precies gaat worden ingevuld, is nog niet geheel duidelijk. Wel willen de actievoerende HMC’ers van de ‘nood een deugd’ maken door workshops en kennissessies voor medewerkers en bezoekers te organiseren op de drie locaties.

Utrecht
Een aantal actievoerende HMC’ers reist met collega-actievoerders uit het hele land af naar het Jaarbeursplein in Utrecht voor een protestbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst brengen zij hun standpunten over aan de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).