MCH-Bronovo haalt veel geld op voor het SGOfonds

14 september 2016

Afgelopen zaterdag 10 september was het zover: vanuit tien verschillende SEH’s (Spoedeisende hulp) in het land vertrokken teams van hardlopers om geld in te zamelen voor het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds. Op locatie Westeinde van MCH-Bronovo loste zorgmanager SEH Frans de Voeght om 9 uur het startschot, waarna de eerste loper, voorzitter van de raad van bestuur Paul Doop, door hartje Den Haag naar de duinen rende, waar het stokje werd doorgegeven. Het team van tien lopers werkte zich op deze manier via de kust omhoog om uiteindelijk via Haarlem naar Amsterdam te rennen, waar het hartelijk ontvangen werd door de equipe van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis.

Het was een stralende dag vol sportiviteit en met een prachtig resultaat: landelijk werd ruim 18.000 euro opgehaald voor het SGO-fonds, waarvan een groot deel op naam staat van het team van MCH-Bronovo.

SGOfonds

Het SGOfonds ondersteunt wetenschappelijk onderzoek binnen de spoedeisende geneeskunde. Middels subsidies ondersteunt het fonds SEH-artsen die vanuit de praktijk onderzoek doen om de kwaliteit van de zorg op de Spoedeisende Hulp verder te verbeteren.