Leeuwenharttrofee voor Bribos-oprichter Brigitte Bosman

26 september 2019

HMC-collega Brigitte Bosman kreeg deze week een bijzondere verrassing. Zij ontving de Leeuwenharttrofee van Lions Voorburg voor het werk dat zij verricht voor haar stichting Bribos.

Lions Voorburg reikt de Leeuwenharttrofee jaarlijks uit 'een inwoner of instantie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Voorburgse samenleving'. Bij de prijs hoort een donatie van 1000 euro.

Brigitte is blij en trots met deze speciale waardering voor haar werk. Heeft ze al een idee wat ze met de prijs gaat doen? "Onze patiënten willen graag wandeltochten maken, met onderweg een lunch en koffie. Het lijkt me mooi als we dat kunnen organiseren en of we dat vervolgens vaker kunnen doen. Ook mensen in rolstoelen kunnen aanhaken."

Bribos
De ervaringsdeskundige vrijwilligers van de stichting Bribos ondersteunen kankerpatiënten rondom hun behandelingen. In het oncologisch centrum in HMC Antoniushove heeft de stichting twee kamers. Een huiskamer, waar patiënten lotgenoten treffen, ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar kunnen ondersteunen, en een 'verwenkamer' waar kankerpatiënten bijvoorbeeld een hoofdmassage kunnen krijgen of een make-up-workshop kunnen volgen. Bribos deelt ook 'verwentasjes' uit, om het leed van kankerpatiënten te verlichten.

Bekijk de foto's en filmpjes van de uitreiking op Brigitte's Facebookpagina.