Koninklijk bezoek aan HMC

29 oktober 2020

Vandaag heeft koning Willem-Alexander een bezoek gebracht aan HMC, locatie Westeinde. In gesprekken met medewerkers kreeg hij een actueel beeld van de Covidsituatie in het ziekenhuis en de gang van zaken binnen de Covid-crisisstructuur.

De koning bezocht onder meer de Covid-afdeling en de afdeling radiologie, waarbij vragen aan de orde kwamen als: hoe loopt het met de opvang van Covid-patiënten en reguliere patiënten? Hoe gaat het met de medewerkers? Wat maakt de tweede golf anders dan de golf in het voorjaar? Hoe werkt nou zo’n crisisstructuur? Wat is de rol van de afdeling radiologie?

Juist omdat we in het oog van de storm zitten in regio Haaglanden, kon HMC als stadsziekenhuis dit inzicht goed bieden. In de gesprekken kwam aan de orde hoe we zorg blijven bieden in deze buitengewone omstandigheden en wat dit betekent voor patiënten, naasten en medewerkers. De koning toonde in de gesprekken zijn betrokkenheid en stak onze medewerkers een hart onder de riem. Dat was in deze spannende tijden een opsteker die zeer is gewaardeerd.

Foto's: Patrick van Katwijk