Ingrid Wolf nieuwe voorzitter raad van bestuur HMC

27 juni 2019

De raad van toezicht van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) heeft Ingrid Wolf (47) benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur per 1 oktober aanstaande. Ze is daarmee de opvolger van Paul Doop.

ingridwolf_klein.jpg

Ingrid Wolf was de afgelopen drie jaar voorzitter van de raad van bestuur van de St. Anna Zorggroep in Eindhoven en Geldrop. Deze zorggroep bestaat uit het St. Anna Ziekenhuis, TopSupport en Ananz, dat langdurige zorg aanbiedt. Binnen de St. Anna Zorggroep was Wolf onder andere verantwoordelijk voor de strategische portefeuille en externe positionering. Vóór haar benoeming tot voorzitter van de St. Anna Zorggroep was Ingrid Wolf lid van de raad van bestuur. Van 2008 tot en met 2013 was ze werkzaam als vaatchirurg.

Eerste stap

Arjen Dorland, voorzitter van de raad van toezicht van HMC, is bijzonder verheugd met de benoeming van Ingrid Wolf. "Vanaf 2 juli is HMC Bronovo een weekziekenhuis en is de acute zorg geconcentreerd op HMC Westeinde. Dit is de eerste belangrijke stap op weg naar een toekomstbestendig HMC. We hebben er alle vertrouwen in dat Ingrid Wolf de volgende fase op een uitstekende wijze zal weten vorm te geven, samen met alle medewerkers en externe stakeholders."

Toekomst

Ingrid Wolf: “Het HMC heeft duidelijke keuzes voor de toekomst gemaakt; topklinische zorg in een supraregionaal netwerk gecombineerd met zorg dicht bij de patiënt in de regio Haaglanden. Ik zie ernaar uit om samen met de HMC’ers deze strategie verder vorm te geven. Mijn ruime ervaring met samenwerking met andere zorgverleners, gemeenten en zorgverzekeraars komt daarbij mooi van pas. De toegevoegde waarde voor onze patiënten staat voor mij steeds voorop.”

Norbert Hoefsmit is tot 1 oktober aanstaande waarnemend voorzitter van de raad van bestuur van HMC. Begin mei trad hij tijdelijk toe tot de raad van bestuur. Voor zowel de positie van COO als CFO lopen op dit moment sollicitatieprocedures.