Ingang Lijnbaan HMC Westeinde weer geopend

12 mei 2022

Na bijna twee jaar gaat op maandag 16 mei de ingang aan de Lijnbaanzijde van HMC Westeinde weer open. De ingang werd gesloten voor de bouw van het HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum.

Inmiddels hebben we al veel patiënten in ons nieuwe gebouw mogen helpen, we zijn enorm trots op het resultaat. Benieuwd? In dit filmpje van 1 minuut krijgt u een indruk van ons gloednieuwe centrum. En in de timelapse van een halve minuut ziet u het gebouw ontstaan, van de fundering tot het leggen van de laatste stenen op de rotonde.

Wat betekent dit voor patiënten en bezoekers?
Vanaf maandag is HMC Westeinde dus weer te bereiken via twee entrees: die aan de Lijnbaan en die aan de Warmoezierstraat. Patiënten en bezoekers kunnen nog steeds op de bezoekersparkeerplaats aan de Warmoezierstraat parkeren. Ook de Kiss & Ride plekken en parkeerplaatsen voor mindervaliden blijven beschikbaar aan de Warmoezierstraat.

Aan de Lijnbaanzijde worden de Kiss & Ride plekken en de taxistandplaats weer in gebruik genomen. Taxi's en taxibusjes stoppen niet meer aan de Warmoerzierstraat. Speciaal voor het Moeder- en Kindcentrum zijn er drie spoedparkeerplaatsen aan de Lijnbaanzijde. Deze plekken zijn gereserveerd voor vrouwen die met spoed komen bevallen of voor iets anders rondom de zwangerschap met spoed in HMC moeten zijn.

Komt u met het openbaar vervoer of de fiets? Met Randstadrail 2,3,4 en 34 is het ziekenhuis weer het beste te bereiken vanaf halte HMC Westeinde aan de Lijnbaan. De fietsenstalling aan de Lijnbaanzijde is weer terug voor patiënten en bezoekers. Ook op het schelpenpad naast de ingang aan de Warmoezierstraat blijft de fietsenstalling in gebruik.

Meer weten?
Klik hier voor de contactinformatie.

Foto door Daniella van Bergen