Ingang Lijnbaan HMC Westeinde gesloten door bouw Moeder- en Kindcentrum

26 juni 2020

Nadat eind mei de handtekening onder het contract is gezet voor het nieuwe Moeder- en Kindcentrum van HMC, start aanstaande maandag de bouw. “In het nieuwe centrum brengen we de zorg voor aanstaande moeders, baby’s en kinderen samen in een licht en modern gebouw dat van alle gemakken is voorzien”, zegt HMC-bestuursvoorzitter Ingrid Wolf.

Sluiting ingang Lijnbaan
De bouw op het voorterrein bij HMC Westeinde (Lijnbaanzijde) is gestart en de ingang aan de Lijnbaan gesloten. De bouw zal circa elf maanden in beslag nemen. Patiënten en medewerkers kunnen in deze tijd gebruikmaken van de ingang aan de Warmoezierstraat.

Wat betekent dit voor patiënten en bezoekers?
Patiënten en bezoekers kunnen tijdens de bouw blijven parkeren op de bezoekersparkeerplaats aan de Warmoezierstraat. De Kiss & Ride en mindervalide parkeerplaatsen zijn tijdens de bouw verplaatst van de ingang aan de Lijnbaan naar de ingang aan de Warmoezierstraat. De eerste twee weken leiden verkeersregelaars het verkeer in goede banen.

Als binnenstadsziekenhuis hebben we een beperkt aantal parkeerplekken maar zijn we ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekt u HMC de komende tijd met het openbaar vervoer? Stap met Randstadrail 2,3 en 4 dan uit bij halte Brouwersgracht in plaats van halte HMC Westeinde. Dit wordt door HTM ook aangegeven. Vanaf hier is een looproute aangegeven naar de ingang aan de Warmoezierstraat. Voor patiënten en bezoekers die met de fiets komen, zijn extra fietsenstallingen geplaatst op het schelpenpad naast de ingang aan de Warmoezierstraat.

Meer weten?
Meer weten over de bouw van het Moeder- en Kindcentrum? Kijk op www.haaglandenmc.nl/bouw om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.