Informatieplein Oncologie geopend

6 oktober 2017

Op 5 oktober werd in HMC Antoniushove het Informatieplein Oncologie feestelijk geopend. De belangstelling voor het nieuwe initiatief, waar bezoekers terecht kunnen voor ondersteuning en advies over leven met én na kanker, was groot. HMC is één van de weinige ziekenhuizen in Nederland die op deze manier voorzien in de grote vraag naar aanvullende, niet-medische informatie over kanker.

Bekijk hier het korte verslag van Omroep West.

Het Informatieplein Oncologie verwelkomt naast patiënten ook mensen uit hun omgeving, zoals familieleden, werkgevers en buren. Waar de behandeling plaatsvindt, is daarbij niet van belang. Medewerkers van het Informatieplein Oncologie helpen de bezoekers om helder te krijgen waar zij behoefte aan hebben, verwijzen naar gespecialiseerde zorgverleners buiten het ziekenhuis en organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten.

Het Informatieplein Oncologie bevindt zich op de begane grond in HMC Antoniushove, naast de apotheek, aan de Burg. Banninglaan 1 in Leidschendam. Het is elke werkdag geopend van 9.00 tot 17.00, donderdag tot 20.00 uur.